Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš svētdien UCI Pasaules tūrē iekļautajā "Tour of Flanders" finišēja provizoriski 96.vietā, kamēr uzvaru svinēja nīderlandietis Matjē van der Pūls.

Šajās sacensībās riteņbraucēji veica 272,5 kilometrus, no kuriem pirmie 135 kilometri lielākoties bija pa līdzenumu. Otrajā trases daļā riteņbraucējiem bija jāpārvar 15 dažāda garuma un stāvuma pakāpes pauguri, no kuriem lielākā daļa bija ar bruģa segumu.

Sacensības savu kulmināciju sasniedza apmēram 20 kilometrus pirms finiša, kad divatā atrāvienā aizbrauca slovēnis Tadejs Pogačars (UAE) un vad der Pūls ("Alpecin-Fenix"). Lai gan abiem bija iekrāts pietiekami liels pārsvars, lai sadalītu pirmās divas vietas, taktiskās cīņas starp abiem līderiem ļāva pietuvoties tuvākajiem sekotājiem.

Finiša spurtā nepārspēts bija van der Pūls, kuram pirmajā trijniekā pievienojās viņa tautietis Dilans van Bārle ("Ineos Grenadiers") un francūzis Valantēns Maduā ("Groupama - FDJ"). Pogačars noslēdzošajā sprintā palika sāncenšiem aiz muguras un, samierinoties ar ceturto vietu, bija acīmredzami dusmīgs.

Pirmā četrotne finišēja pēc braucienā pavadītām sešām stundām 18 minūtēm un 30 sekundēm. Skujiņš bija starp sportistiem, kas zaudēja desmit minūtes un 13 sekundes, bet no "Trek-Segafredo" vienības labāko rezultātu sasniedza dānis Mads Pedersens, kurš bija astotais.

Covid-19 dēļ šajās sacensībās nestartēja viens no favorītiem, beļģis Vouts van Ārts ("Jumbo-Visma").

Flandrijas velobrauciens norisinājās 106. reizi vēsturē. 2000. gadā šajā velobraucienā trešo vietu izcīnīja Romāns Vainšteins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!