Foto: Trek - Segafedo komandas arhīvs

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš piektdien Francijā ieņēma astoto vietu velobrauciena "Tour Poitou-Charentes en Nouvelle-Aquitaine" (UCI kat.2.1) kopvērtējumā.

Ceturtdienas vakarā notikušajā 21,4 kilometrus garajā individuālajā braucienā Skujiņš ("Trek - Segafredo") ierindojās devītajā vietā, par minūti un sekundi atpaliekot no uzvarētāja šveicieša Stefana Kinga ("Groupama - FDJ").

Savukārt viņa komandasbiedrs Emīls Liepiņš ierindojās 22.vietā (+1:58).

Otro vietu ceturtajā posmā izcīnīja "Arkea Samsic" riteņbraucējs francūzis Kevins Vaukelins, uzvarētājam zaudējot 17 sekundes, bet vēl trīs sekundes lēnāks bija cits Francijas sportists Pjērs Latūrs ("TotalEnergies").

Piektdien velobrauciens beidzās ar 185,1 kilometru garu piekto posmu ar finišu Puatjē.

Liepiņš lielajā grupā ierindojās 27.vietā, bet Skujiņš finišēja 41.vietā ar tādu pašu laiku kā uzvarētājam mājiniekam Lorenco Manzēnam ("TotalEnergies").

Arī turpmākās trīs vietas ieņēma francūži, uz goda pjedestāla kāpjot Benžamēnam Tomā ("Cofidis") un Markam Saro ("AG2R Citroën").

Kopvērtējumā par uzvarētāju kļuva individuālā brauciena speciālists Kings, no kura par 21 sekundi atpalika Vaukelins, bet par 29 sekundēm - Latūrs.

Skujiņš no uzvarētāja atpalika minūti un piecas sekundes, nopelnot 30 UCI punktus. Liepiņš finišēja sešas vietas zemāk, uzvarētājam zaudējot minūti un 54 sekundes, kā arī iegūstot piecus UCi punktus.

Aktīvāko braucēju vērtējumā Liepiņš, kurš pirmajā posmā uzvarēja divos sprinta starpfinišos, ieņēma septīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!