Foto: AP/Scanpix/LETA
Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš otrdien izcīnīja augsto trešo vietu prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" ceturtajā posmā, kamēr uzvaru svinēja francūzis Oreljēns Parē-Pāntrs.

Šajā posmā riteņbraucēji Itālijas dienvidos veica 175 kilometrus ar trīs otrās kategorijas kāpumiem, no kuriem pēdējam smaile bija dažus kilometrus pirms finiša.

Apmēram pēc pusdistances Skujiņš ("Trek - Segafredo") kopā ar vēl sešiem riteņbraucējiem, tajā skaitā savu komandas biedru Amanuelu Ghebreigzabhīru, izveidoja atrāviena grupu, kuras pārsvars vienubrīd sasniedza gandrīz sešas minūtes. Grupā gan nebija kopvērtējuma favorītu un peletons nesteidzās panākt līderus.

Nepilnus septiņus kilometrus pirms finiša no vadošās grupas centās aizbraukt Nikola Konči ("Alpecin-Deceuninck") un Skujiņš viņam devās pakaļ, ātri vien panākot itāli. Carnikavietis izvirzījās līderpozīcijā un vadībā pavadīja apmēram vienu kilometru, tomēr 5,5 kilometrus pirms finiša līnijas tika panākts.

Pēc pēdējā kāpuma vadībā bija norvēģis Andrēass Leknesunns (DSM) un francūzis Oreljēns Parē-Pāntrs ("AG2R Citroen"). Finiša spurtā uzvaru izcīnīja Parē-Pāntrs, pārspējot Leknesunnu, kurš kļuva par kopvērtējuma līderi, savukārt trešā vieta tika izšķirta Skujiņa un itāļa Vinčenco Albanēzes ("EOLO-Kometa") cīņā un tikai ar fotofiniša izpēti tika secināts, ka latvietis nedaudz pārspējis savu konkurentu.

"Giro d'Italia" debitants Skujiņš par trešo vietu vienā no starpfinišiem nopelnīja bonusa sekundi kopvērtējumā.

Šogad tūrē paredzēts 21 posms, velobraucienam noslēdzoties 28.maijā Romā.

Pērn par "Giro d'Italia" uzvarētāju kļuva Džeijs Hindlijs, kļūstot par pirmo Austrālijas riteņbraucēju, kuram izdevies uzvarēt prestižā velobrauciena kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!