Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš iekļauts "Trek - Segafredo" komandas "Tour de France" treniņnometnes sastāvā, informē vienība.

Komanda "Tour de France" gatavosies no 12. līdz 28.jūlijam augstkalnē Provansas-Alpu-Azūras reģionā.

Uz startu Francijas tūrē pretendēs Skujiņš, Bauke Molema, Ričijs Porte, Jaspers Steivens, Niklass Egs, Edvards Tēnss, Alekss Kiršs, kā arī divi sportisti, kuri nometnē nepiedalīsies - pasaules čempions Mads Pedersens un Kenī Elisonds. "Tour de France" katra komanda var pieteikt astoņus riteņbraucējus, tāpēc vienam no šiem sportistiem sapnis par šī gada tūri nepiepildīsies.

"Normālā situācijā mums būtu orientējošs saraksts ar tiem braucējiem, kuri varētu startēt kādā no tūrēm, un katrai varētu izvēlēties no 10-12 kandidātiem, kuru sniegumu vērtēt pēc snieguma sacensībās. Taču ne šajā gadā," komanda citē ģenerālmenedžera Luka Gurčilena teikto

"Trek - Segafredo" pārstāv arī Emīls Liepiņš, taču viņš nav iekļauts starp pretendentiem uz dalību "Tour de France" vai "Giro d'Italia". Dobelniekam atliek cerēt uz startu "Vuelta a Espana".

""Vuelta a Espana" ir vienīgā no lielajām tūrēm, kur mums vēl ir nedaudz laika lēmumu pieņemšanai. Šobrīd skaidrs ir vienīgi tas, ka Molema būs kapteinis," saka Gurčilena.

Skujiņš "Tour de France" piedalījies iepriekšējos divos gados. Aizpērn viņš debitēja Francijas tūrē, kurā no piektā līdz devītajam posma bija līderis kalnu karaļa ieskaitē. Augstāko vietu Skujiņš izcīnīja 15.posmā, kurā finišēja piektais, bet noslēgumā kopvērtējumā latvietis bija 82.pozīcijā.

Savukārt pērn carnikavietis labāko rezultātu sasniedza 17.posmā, kurā izcīnīja devīto vietu, bet kopvērtējumā viņš bija 79.vietā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!