Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš no "Trek-Segafredo" vienības otrdien Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Andalucia Ruta Ciclista Del Sol" (2.Pro) pirmajā posmā ierindojās astotajā vietā.

Andalūzijas tūres jeb ar nosaukumu "Saules maršruts" pazīstamo sacensību pirmajā etapā riteņbraucēji sacentās 151,1 kilometru garā trasē ar vienu otrās kategorijas un diviem trešās kategorijas kāpumiem.

Pirmo vietu izcīnīja spānis Gonsalo Serano no "Movistar" kmandas, kurš finišā apsteidza ar tādu pašu laiku finišējušos - venecuēlieti Orluisu Aularu ("Caja Rural - Seguros RGA") un Krista Neilanda komandasbiedru "Israel Start-Up Nation" vienībā DĀR braucēju Derilu Impeju.

Skujiņš ieņēma astoto vietu ar triju sekunžu atpalicību no vadošā četrinieka.

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) preses dienests ziņo, ka "Trek - Segafredo" vienība pirmajā posmā par savu līderi sākotnēji virzīja pasaules eksčempionu dāni Madsu Pedersenu, kurš savas iepriekšējās sacensības bija aizvadījis 4.aprīlī. Komandas otrā izvēle cīņā par rezultātu bija Skujiņš.

Lielajā karstumā sacensību atmosfēra bija visai nervoza. Īpaši sacīkste kļuva spraigāka, tuvojoties pēdējiem kāpumiem. Beigu daļā Pedersens atpalika no vadošās grupas, tādējādi komandas plāns mainījās, un Skujiņam tika dota iespēja sevi apliecināt, ko carnikavietis arī sekmīgi izmantoja.

Līdz pat pēdējam kilometram latvietis bija vadošo braucēju pulkā, taču izšķirošajos mirkļos viņš nebija pašā labākajā pozīcijā, lai pacīnītos par uzvaru, finiša metros izcīnot astoto vietu.

Otrajā posmā otrdien riteņbraucējiem būs jāmēro 184,8 kilometrus gara distance, kurā iekļauti trīs trešās un divi otrās kategorijas kāpumi, kā arī finišs stāvā kalnā.

Sacensībās šogad plānoti pieci etapi ar finišu sestdien Pulpi pilsētā.

Sacensības norisinās 67.reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!