Foto: AFP/Scanpix/LETA
Svētdien ar 159 kilometru garo ceturto posmu noslēgusies Vācijas tūre (UCI HC kategorija). Kopvērtējumā par uzvarētāju kļuva "Trek – Segafredo" komandas beļģu sportists Jaspers Streivens, bet viņa latviešu komandas biedrs Toms Skujiņš noslēdza labāko desmitnieku un nopelnīja 35 UCI pasaules ranga punktus.

Noslēdzošajā Vācijas tūres posmā sportisti veica kāpumiem bagātīgu distanci. Beigu daļa veda pa apļiem ar vienu izteiktu kāpumu katrā no tiem. Kā jau to varēja prognozēt, tieši apļos notika galvenā cīņa gan par uzvaru etapā, gan kopvērtējumā. Toms Skujiņš ar komandas biedriem darīja visu, lai palīdzētu Jasperam Streivenam nosargāt līdera godu kopvērtējumā.

Beigu daļā izveidojās 22 braucēju liela līderu grupa. Tajā bija gan Toms, gan arī Jaspers. Uzvaru šīs grupas finiša spurtā guva Sonijs Kolbrelli ("Bahrain Merida"), kurš distancē pavadīja 3 stundas 44 minūtes un 48 sekundes. Otrā vieta Īvsam Lapmartam ("Deceuninck Quick – Step"), bet trešā Aleksanderam Kristofam ("UAE Team Eimirates").

Streivens finišēja piektajā vietā, bet mūsu Toms Skujiņš posmu noslēdza 17. pozīcijā (abi +00:00:00). Kopvērtējumā triumfēja tieši Jaspers Streiviens. Beļģis tuvāko sekotāju Kolbrelli apsteidza par 3 sekundēm. Toms Skujiņš kopvērtējuma 10. vietā (+00:00:23). Carnikavietis arī nopelnīja 35 UCI pasaules ranga punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!