Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš svētdien izcīnīja 12.vietu UCI Pasaules tūrē iekļautās Monreālas lielās balvas izcīņā, savukārt Krists Neilands nefinišēja.

Šajās sacensībās riteņbraucēji Monreālā veica 221,4 kilometrus, kas bija sadalīti 18 apļos, katrā no tiem pārvarot 2,3 kilometrus garu un 6,2% stāvu kāpumu.

Pēdējā kāpumā apmēram desmit kilometrus pirms finiša izveidojās piecu riteņbraucēju grupa, kuras sastāvā esošie sportisti iesaistījās cīņā par uzvaru. Pirmais finiša spurtu uzsāka francūzis Dāvids Godū ("Groupama - FDJ"), taču viņam neizdevās noturēties priekšā.

Uzvaru svinēja slovēnis Tadejs Pogačars (UAE), otrais bija beļģis Vouts van Ārts ("Jumbo Visma"), bet trešais - itālis Andrea Badžoli ("Quick-Step Alpha"). Sekundi atpalika brits Edams Jeitss ("Ineos Grenadiers") un vēl tikpat zaudēja Godū.

Vadošā trijotne sacensības beidza piecās stundās 59 minūtēs un 38 sekundēs, bet Skujiņš finišēja 35 sekundes vēlāk, kas deva 12.vietu - augstāko no "Trek - Segafredo" komandas riteņbraucējiem. Viņš arī par savu sniegumu nopelnīja 60 UCI punktus.

Neilands ("Israel - Premier Tech") nesasniedza sacensību finišu.

Pirms divām dienām Skujiņš izcīnīja 14.vietu UCI Pasaules tūrēs iekļautajā Kvebekas lielajā balvā, bet pagājušajā svētdienā finišēja ceturtais viendienas sacensībās "Maryland Cycling Classic" (UCI kat.1.Pro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!