Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Latvijas čempions šosejas riteņbraukšanā Toms Skujiņš no "Trek - Segafredo" vienības svētdien izcīnīja 24.vietu UCI Pasaules tūrē iekļautajā "EuroEyes Cyclassics Hamburg" velobraucienā.

Šajās sacensībās riteņbraucējiem bija jāveic 216 kilometri ar četriem kāpumiem velobrauciena pēdējos divos apļos. Finiša spurtā uzvaru izcīnīja itāļu sprinteris Elia Viviāni no "Deceuninck - Quick Step" vienības, kopā ar lielo grupu finišēdams pēc četrām stundām 47 minūtēm un 26 sekundēm.

Otro vietu uz goda pjedestāla ieņēma austrālietes Kelebs Evans no " Lotto Soudal", bet trešais bija itālis Džakomo Nikilo no "Dimension Data" vienības.

Vadošajā grupā finišēja arī Skujiņš, kurš izcīnīja 24. vietu un tika pie 16 UCI punktiem.

Hamburgas velobrauciens norisinājās 24. reizi. 1999. gadā trešais un 2001. gadā otrais šajās sacensībās bija Romāns Vainšteins.

Viviāni šajās sacensībās uzvarējis trīs gadus pēc kārtas, turklāt svētdiena bija īpaša diena viņa ģimenē, jo itāļa jaunākais brālis Atilio uzvarēja Beļģijā notikušajās vienas dienas sacensībās "Schaal Sels Merksem / Johan Museeuw Classic" (UCI kat.1.1). 48 vietu šajā velobraucienā izcīnīja latvietis Mārtiņš Pluto no kontinentālās komandas "Monkey Town".

Tikmēr Krists Neilands no profesionālās kontinentālās vienības "Israel Cycling Academy" svētdien ieņēma 108.vietu daudzdienu velobrauciena "PostNord Danmark Rundt - Tour of Denmark" (UCI kat.2.HC) noslēdzošajā piektajā posmā.

Šajā etapā riteņbraucējiem bija jāveic nepilni 166 kilometri ar trim nelieliem kāpumiem, uzvaru svinot beļģim Timam Merlīram ("Corendon - Circus"), kurš ar lielo grupu finišēja pēc trim stundām 41 minūtes un 37 sekundēm.

Neilands pēdējā posmā piedalījās atrāvienā un uzvarētājam zaudēja sešas minūtes un 19 sekundes, kas deva priekšpēdējo vietu 109 finišējušo riteņbraucēju konkurencē.

Kopvērtējumā līdera krekliņu nosargāja un uzvaru svinēja dānis Niklass Larsens no "ColoQuick" vienības. Neilands viņam zaudēja teju 13 sekundes un ieņēma 60.vietu.

Pērn Dānijas tūrē startēja Andžs Flaksis un Neilands, kuri kopvērtējumā palika ārpus pirmā piecdesmitnieka.

Dānijas tūre norisinājās 29.reizi. 1995.gadā šeit trešo vietu kopvērtējumā izcīnīja Kaspars Ozers.

Jau ziņots, ka Neilands pirms nedēļas nodrošināja trešo vietu Norvēģijā notikušā daudzdienu velobrauciena "Arctic Race of Norway" (UCI 2.HC) kopvērtējumā. Neilands, kurš sacensību pēdējā dienā svinēja savu 25 gadu jubileju, triumfēja jauno braucēju vērtējumā.

Šīs Neilandam šogad bija jau trešās UCI līmeņa sacensības, kad viņš kāpj uz goda pjedestāla kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!