ASV noslēdzies UCI HC kategorijas četru dienu velobrauciens "Colorado Classic", kurā pēdējā posmā devītajā vietā finišēja Toms Skujiņš, bet kopvērtējumā carnikavietis izcīnīja astoto pozīciju, savukārt Norvēģijā notiekošā Arktikas velobrauciena pēdējā posmā Krists Neilands, paveicot lielisku darbu, sekmēja komandas biedra otro vietu.

"Colorado Classic" velobrauciens vēlā svētdienas vakarā pēc Latvijas laika noslēdzās Denveras pilsētā. Pēdējā posmā riteņbraucēji veica astoņus apļus ar nelielu kāpumu katrā no apļiem. Kopējais distances garums sasniedza 114,8 kilometrus. Sacensības pagāja ļoti aktīvā tempā, vidējam ātrumam sniedzoties pāri 47 kilometriem stundā. Distances laikā izveidojās atrāviens, kas gan līdz finišam tika likvidēts.

Grupas finiša spurtā iesaistījās arī Toms Skujiņš, kurš nebūt nav izteikts sprinteris. Neskatoties uz to, carnikavietis finišēja devītajā vietā ar tādu pat laiku (02:24:04) kā uzvarētājs Trevis Makeibs ("UnitedHealthcare"). Toms šajā velobraucienā četros posmos trīs reizes finišējis tieši devītajā pozīcijā. Otro vietu posmā guva "Rally Cycling" komandas riteņbraucējs Taijs Magners, bet labāko trijnieku noslēdza Andža Flakša austrāliešu komandas biedrs Džo Leviss ("Holowesko Citadel Racing team").

Kopvērtējumā par velobrauciena uzvarētāju kļuva Gevins Menjons no "UnitedHealthcare" vienības. Arī otrā vieta tieši šīs ASV pro kontinentālās komandas sportistam. To paveica labākais Moldovas riteņbraucējs Sergejs Tvetcovs. Toms Skujiņš ieņēma visaugstāko vietu no "Trek – Segafredo" vīriem. Mūsu riteņbraucējam astotā pozīcija, 52 sekundes aiz uzvarētāja. Toms ieguva arī 50 UCI pasaules ranga punktus, iekļūstot pasaules ranga labāko divsimtniekā (199. vietā).

Norvēģijā noslēdzies arī Arktikas tūres četru dienu velobrauciens (UCI HC kategorija). Noslēdzošajā posmā riteņbraucēji veica 145 kilometru garu distanci. Sākuma daļa veda kalnā augšā, bet pēdējā trases daļa veda pa Altas pilsētiņā izveidoto apli, kas tika veikts piecas reizes.

Sākuma daļā atrāvienā iesaistījās gan Krists Neilands, gan Gatis Smukulis. Ilgi gan vadībā mūsu riteņbraucējiem neizdevās būt, jo peletons abus panāca. Vēlāk sekojošajā atrāvienā, kas vadību saglabāja līdz pat pēdējam aplim, iesaistījās gan Neilanda, gan arī Smukuļa un Andža Flakša komandas biedri. Mūsu sportisti arī šajā posmā koncentrējās uz darbu komandas interesēs.

Īpaši pamanāms bija Latvijas čempions Neilands, kurš, pēc tam, kad grupā atgriezās viņa atrāvienā pabijušais komandas biedrs, uzņēmās iniciatīvu pārējo atrāvienā esošo sportistu ķeršanā. Sešus kilometrus pirms finiša, pēc lieliski paveiktā darba, Neilands distanci turpināja savā tempā un finišēja sekotāju vidū.

Uzvarētāja liktenis noskaidrojās spraigā finiša spurtā. Ātrākais tajā izrādījās pirmā posma uzvarētājs Metjū Van Der Poels. Nīderlandes čempions, kurš pārstāv kontinentālo vienību "Corendo – Circus" un lieliski apvieno šosejas un MTB riteņbraukšanu, kā arī velokrosu, trasē pavadīja 3 stundas 21 minūti un 2 sekundes. Otro vietu izcīnīja Neilanda norvēģu komandas biedrs Sondre Holsts Engers, bet trijnieku noslēdza franču komandas "Vital Concept" pārstāvis Kventins Pačjērs.

No Latvijas riteņbraucējiem Andžs Flaksis šajā posmā finišēja 78. vietā (+2:36), Gatis Smukulis bija 94., bet Krists Neilands 95. (abi +3:53).

Kopvērtējumā par velobrauciena uzvarētāju kļuva Krievijas riteņbraucējs Sergejs Čerņeckis no "Astana" vienības. Viņš par 11 sekundēm apsteidza un otrajā vietā atstāja norvēģi Markusu Hoelgārdu ("Joker Icopal"). No Latvijas sportistu pārstāvēto komandu braucējiem visaugstāk kopvērtējumā ierindojās Neilanda komandas biedrs Deniss Van Vindens, kuram desmitā vieta. Andžs Flaksis tika ierindots 72. vietā, Krists Neilands 95., bet Gatis Smukulis 96. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!