ASV reģistrētā prestižā pasaules tūres komanda "Trek – Segafredo" pirmdien paziņojusi par sadarbības turpināšanu ar 29 gadus veco Latvijas šosejas riteņbraucēju Tomu Skujiņu, ziņo Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Jaunais līgums ar "Trek – Segafredo" Skujiņam ir pagarināts līdz 2022. gada sezonas beigām. Latvijas sportistam būs iespēja arī turpmāk startēt visaugstākās raudzes viendienu, kā arī daudzdienu velobraucienos.

"Toms kopš pievienošanās mums savu lomu ir nostiprinājis kā komandas pamatvērtību," komentāru sniegusi komandas vadība. "Trīs gadu laikā viņš sevi ir pierādījis ar vairākiem spilgtiem rezultātiem, tostarp neaizmirstamu uzvaru Kalifornijas tūres posmā un Varēzes viendienu velobraucienā. Daudzveidīgais braucējs ir sācis sekmīgi uzņemties komandas kapteiņa pienākums, kas viņam arī patīk!"

"Esmu patiesi priecīgs un, vienlaikus, pateicīgs komandai par atbalstu un ticību maniem spēkiem," izteicies Skujiņš. ""Trek – Segafredo" man ir palīdzējusi augt kā sportistam. Nākamo divu sezonu laikā es vēlos sekmīgi startēt "Giro d'Italia" grandtūrē. Vēlos saglabāt virzienu, kuru esmu uzsācis – būt gan komandas kapteinim, gan laiku pa laikam doties pēc rezultāta pašam. Gribu būt noderīgs komandai, cik vien varu, neatkarīgi no sacensībām!"

Toms Skujiņš pirmo reizi līgumu ar "Trek – Segafredo" vienību noslēdza pirms 2018. gada sezonas. Pēc divām sekmīgām sezonām, pērn līgums ar Skujiņu tika pagarināts uz vēl vienu gadu. Triju sezonu laikā Skujiņš ir kļuvis par vienu no ASV reģistrētās komandas pamatvērtībām. Latvietis sevi apliecinājis kā lielisku komandas spēlētāju, kā arī braucēju, kurš prot izmantot sev dotās iespējas cīnīties par rezultātu.

"Trek – Segafredo" komandas kreklā Skujiņš trīs sezonu laikā guvis piecas uzvaras, kā virkni otro un trešo vietu. Šogad riteņbraucēja individuāli augstākais rezultāts bija gūtā otrā vieta "Tour de France" grandtūres astotajā posmā. Spilgti viņš sevi pieteica arī debijas reizē Francijas tūrē, kad vairākos posmos valkāja kalnu karaļa kreklu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!