Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas čempions šosejas riteņbraukšanā Toms Skujiņš no "Trek - Segafredo" vienības sestdien izcīnīja augsto 13.vietu UCI Pasaules tūrē iekļautajā Sansevastjanas klasikā.

Šajās sacensībās riteņbraucējiem bija jāveic 227,3 kilometri ar septiņiem kāpumiem.

Skujiņš un beļģis Remko Evenepūls ("Deceuninck - Quick Step") 20 kilometrus pirms finiša aizbrauca atrāvienā, vienubrīd iekrājot 45 sekunžu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem. Pēdējā kāpumā, kura smaile bija desmit kilometrus pirms finiša, Evenepūls aizbēga no Skujiņa, kuram tuvojās citi no peletona aizbraukušie sportisti.

Evenepūls finišēja lepnā vientulībā, sacensības beigdams pēc piecām stundām 44 minūtēm un 27 sekundēm. 19 gadus vecais beļģis kļuva par visu laiku jaunāko Sansevastjanas klasikas uzvarētāju.

Tikmēr spurtā par otro vietu pirmais finišēja beļģijs Gregs van Avermēts (CCC), bet trešais bija šveicietis Marks Hirši ("Sunweb"). Šī grupa uzvarētājam zaudēja 38 sekundes.

Sekotāju grupā bija arī Skujiņš, kurš gan pēdējos metros atpalika un finišēja 13.vietā, taču ar savu aktīvo sniegumu palīdzēja nīderlandiešu komandas biedram Baukem Molemam izcīnīt piekto pozīciju. Skujiņš uzvarētājam zaudēja 41 sekundi un par savu sniegumu nopelnīja 40 UCI punktus.

Ārpus labāko piecdesmitnieka palika šī gada "Tour de France" uzvarētājs, kolumbietis Ehans Bernals ("Ineos"), bet vēl viens no tūres aktīvākajiem braucējiem, francūzis Žiljēns Alafilips ("Deceuninck - Quick Step") izstājās.

Sansevastjanas klasika norisinājās 39.reizi. 2000.gadā tajā trešo vietu izcīnīja Romāns Vainšteins.

Jau ziņots, ka Latvijas šosejas riteņbraucēja Lija Laizāne no "Eneicat" komandas sestdien Spānijā izcīnīja augsto 11.vietu "Donostia San Sebastian Klasikoa" (UCI kat.1.1) velobraucienā.

Dāmām Sansevastjanas klasikā bijā jāveic 126,7 kilometri ar četriem kāpumiem. Uzvaru solo finišā svinēja austrāliete Lūsija Kenedija ("Mitchelton-Scott"), kura finišēja pēc trīs stundām 38 minūtēm un četrām sekundēm.

Laizāne uzvarētājai zaudēja divas minūtes un četras sekundes, kas deva augsto 11.vietu.

Latvijas riteņbraucēja par sasniegto rezultātu tika pie 15 UCI punktiem, kas ir viņas karjeras rekords starptautiskajās sacensībās.

Velobraucienā startēja 89 sportistes, bet finišu sasniedza 67 riteņbraucējas.

Laizāne Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) līmeņa sieviešu riteņbraukšanas komandas pārstāv kopš 2014.gada. Lielāko karjeras daļu rīdziniece pavadījusi Itālijas vienības "Aromitalia Vaiano" sastāvā, bet šogad startē Spānijas komandas "Eneicat" kreklā.

26 gadus vecā Laizāne četrus gadus pēc kārtas bija absolūtā Latvijas čempione riteņbraukšanā, bet šovasar individuālajā braucienā piekāpās Danai Rožlapai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!