Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš no "Trek-Segafredo" komandas otrdien daudzdienu sacensību "Tour de France" desmitajā posmā ierindojās 103.vietā, kamēr jau trešo panākumu kādā no etapiem šogad svinēja pieredzes bagātais Marks Kavendišs.

Pirmdien riteņbraucējiem bija brīvdiena, bet otrdien bija jāmēro 190,7 kilometrus garš posms ar vienu ceturtās kategorijas kāpumu.

Jau trešo uzvaru posmā svinēja britu leģenda Kavendišs ("Deceuninck - Quick Step"), kurš finišēja grupā ar vairāk nekā 70 riteņbraucējiem.

Otro vietu izcīnīja beļģis Vouts van Ārts ("Jumbo-Visma") un trešais bija viņa tautietis Jaspers Filipsens ("Alpecin-Fenix").

Arī Skujiņš finišu sasniedza grupā, kas līderim zaudēja trīs minūtes 46 sekundes. Viņš tika klasificēts 103.vietā.

Visaugstāk no "Trek-Segafredo" komandas finišēja beļģis Edvards Tēnss, kurš ierindojās 13.vietā.

30 kilometrus līdz finišam peletons bija krietni izstiepies, bet jau pēc 15 kilometriem riteņbraucēji atkal brauca plecu pie pleca. 3,7 kilometrus pirms finiša vadošajā grupā bija pieci "Deceuninck - Quick Step" riteņbraucēji, kuru vidū bija arī Kavendišs. Pēdējā kilometrā Kavendišs cīnījās ar slovāku Peteru Saganu ("Bora-hangrohe"), spējot izrauties priekšā un pirmais sasniedza finišu.

Kavendišs savas spilgtās karjeras laikā nu jau uzvarējis 154 sacensībās.

Kopvērtējuma līderis aizvien ir slovēnis Tadejs Pogačars (UAE), viņam divas minūtes un vienu sekundi zaudē austrālietis Bens O'Konors ("AG2R Citroen"), taču kolumbietis Rigoverto Urans ("EF Education - Nippo") iepaliek piecas minūtes un 18 sekundes.

Skujiņš līderim zaudē vienu stundu deviņas minūtes un 15 sekundes, ieņemdams 63.pozīciju. Viņš pēc desmitā posma pakāpies par vietu augstāk.

11.posmā riteņbraucējus sagaida 198,9 kilometrus garš kalnu posms, kurā iekļauti divi pirmās un viens augstākās kategorijas kāpums, kā arī divi ceturtās kategorijas kāpumi.

"Tour de France" noslēgsies 18.jūlijā ar finišu Elizejas laukos. Sešas dienas pēc "Tour de France" pēdējā posma sāksies Tokijas olimpisko spēļu riteņbraukšanas sacensības, tāpēc daudzdienu brauciens šogad pārcelts uz nedaudz agrāku laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!