Foto: Publicitātes attēli

Latvijas šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš no profesionālās komandas "Trek-Segafredo" piektdien ierindojās 51. vietā Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) Pasaules tūrē iekļautā Kalifornijas daudzdienu velobrauciena sestajā posmā.

Piektdien sacensību dalībniekiem bija jāveic 127,5 kilometrus gara distance ar vairākiem kāpumiem, par kuras uzvarētāju kļuva vien 20 gadus vecais slovēnis Tadejs Pogačars ("UAE-Team Emirates"). Viņš finišu šķērsoja pēc trim stundām, 48 minūtēm un 49 sekundēm, bet sprinta finišā Slovēnijas talants pārspēja kolumbieti Serhio Igita ("EF Education First").

Sākotnēji pārsvars spurtā piederēja Igitam, kurš tuvojās uzvarai, tomēr pēdējā līkumā viņš iebrauca pārāk plaši, kas likta piekāpties Pogačaram.

Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās austrālietis Džordžs Benets no "Jumbo-Visma" komandas, kurš no abiem līderiem atpalika par piecām sekundēm.

Savukārt Skujiņš šajā posmā bija 51. vietā, no uzvarētāja atpaliekot tieši 11 minūtes.

Kopvērtējuma vadībā tagad izvirzījies tieši Pogačars, kuram pēc 16 sekundēm seko Igita, bet trešais ir dānis Kaspers Asgrēns ("Deceuninck-Quick Step"), kurš atpaliek par 20 sekundēm. Skujiņš tikmēr zaudē 46 minūtes un 23 sekundes, ieņemdams 67. vietu starp 118 velobraucējiem.

Kalifornijas tūre Skujiņam regulāri bijusi veiksmīga. Vēl pērn viņš izcīnīja uzvaru šī velobrauciena kalnu karaļa kopvērtējumā, bet kopējā ieskaitē viņš bija 19. vietā, pie uzvaras atsevišķā posmā tiekot trešajā etapā. Šī velobrauciena posmos latvietis uzvarēja arī 2015. un 2016. gadā, tiesa, toreiz sacensības vēl nebija UCI Pasaules tūres kalendārā.

Tieši Kalifornijas velobrauciens bija vienas no sacensībām, kurās Skujiņš izpelnījās riteņbraukšanas sabiedrības uzmanību. Vēl 2015. gadā viņš pāris dienas bija kopvērtējuma līderis, tiekot arī pie uzvaras vienā no posmiem.

Kalifornijas velobrauciens noslēgsies sestdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!