Foto: Publicitātes foto

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš svētdien Valgā uzvarēja Latvijas un Baltijas čempionātā grupas braucienā.

Baltijas čempionātā riteņbraucēji veica 173,3 kilometrus Valgas apkārtnē. Pēdējie 60 kilometri bija sadalīti sešos apļos.

Skujiņš kopā ar trim Igaunijas riteņbraucējiem apmēram 50 kilometrus pirms finiša aizbrauca atrāvienā, bet desmit kilometrus pirms distances beigām vadībā palika tikai viņš un Mihkels Reims. Abi ātrāvieni norisinājās bruģa sekcijā pret nelielu uzkalniņu.

Kad līdz finišam bija palikuši nepilni divi kilometri, "Trek - Segafredo" komandu pārstāvošais carnikavietis aizbrauca projām no Reima un finišēja lepnā vientulībā.

Skujiņš finišēja pēc distancē pavadītām četrām stundām četrām minūtēm un sešām sekundēm, 15 sekundes atpalika jaunais Igaunijas čempions Reims ("HRE Mazowsze Serce Polski"), bet teju vēl divas stundas vēlāk finišēja Karls Patriks Lauks.

Piektajā vietā finišējušais Ignats Konovalovs ("Groupama - FDJ") kļuva par Lietuvas čempionu, bet aiz viņa palikušas Andžs Flaksis izcīnīja sudrabu Latvijas meistarsacīkstēs. Cīņā par Latvijas bronzu Māris Bogdanovičs apsteidza Andri Vosekalnu, latviešiem noslēdzot pirmo desmitnieku.

Skujiņa komandas biedrs Emīls Liepiņš provizoriski finišēja 14.vietā, bet aiz viņa bija "Israel Start - Up Nation" vienību pārstāvošais Krists Neilands.

Jau ziņots, ka trešdien Biķerniekos Latvijas čempionātā individuālajā braucienā nepārspēts bija Skujiņš. Viņš ir divkārtējs Latvijas čempions individuālajā un grupas brauciena'.

Ar vēlmi palielināt sportisko konkurenci un celt sacensību kvalitāti, pēc 17 gadu pārtraukuma tika atjaunots Baltijas valstu čempionāts šosejas riteņbraukšanā. Čempionāta ietvaros norisinājās arī Latvijas, Lietuvas un Igaunijas čempionāti. Sacensībās kopumā piedalījās ap 600 dalībnieku. Čempionāts norisinājās četrās dienās, noskaidrojot uzvarētājus kopumā 46 vecuma un meistarības grupās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!