Foto: DELFI
Amerikas Riteņbraukšanas asociācijas (ABA) "Race of Champions" sacensībās piektdien smagu kritienu piedzīvoja olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs, kuram steidzami tika veikta operācija, ziņo "BMXLatvia.com".

Līdz ar to Štrombergam šī sezona ir beigusies un viņam neizdosies iegūt ABA čempiona titulu. Tādējādi Štrombergs arī nekļūs par pirmo sportistu BMX vēsturē, kurš vienas sezonas laikā uzvarējis visās prestižākajās sacensībās.

ABA "Race of Champions" sacensībās, kas bija beidzamā iespēja, lai uzlabotu vietu reitingā pirms lielā fināla, Štrombergs jau pirmajā braucienā, atrodoties līderos, piedzīvoja vienu no smagākajiem kritieniem karjerā, kas beidzs ar mežģītiem, lauztiem plaukstas kauliņiem un sarežģītu, neatliekamu operāciju vietējā slimnīcā.

"Nu neko.... jātaisa ir operācija labās rokas plaukstā! Otrā taisnē pa lielo divnieku uzlecu ar nepareizo kāju priekšā, kas uzsvieda augšā un aizmeta pārāk tālu, zaudēju līdzsvaru un pārmeta pāri stūrei. Mana labā roka uzņēmās visu uz sevis pie piezemēšanās'," "BMXLatvia.com" citēts Štrombergs. "Diemžēl, sacensības un cīņas par titulu beigušās, kā arī šī gada sezona, bet tas ir sports un tā ir mūsu realitāte ar ko nākas šad un tad saskarties. Šoreiz kļūda tehniskajā izpildījumā, bet sacensībām biju gatavs, varbūt uztraucos mazliet pirms, bet viss tikai sākās un biju gatavs ieskrieties."

Cīņas par ABA titulu norisinātos starp tikai diviem titula pretendentiem austrālieti Semu Vilobiju un Štrombergu, kuri bija pietiekami atrāvušies punktu tabulā no pārējiem sekotājiem, lai tieši lielajā finālā veiksmīgākais no viņiem kļūtu par čempionu. Cīņas vairāk interesantas padarīja fakts, ka Štrombergam tas būtu ceturtais tituls vienā sezonā, ko neviens līdz šim nebija iespējis BMX vēsturē.

Slimnīcā veiktā divu stundu ilgā operācija olimpiskajam čempionam bijusi veiksmīga. Kā norādījuši ārsti, viss būšot kārtībā, bet astoņas nedēļas roka būšot ģipsī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!