Foto: Publicitātes foto

"Rietumu – Delfin" komandas Latvijas šosejas riteņbraucējs Andris Smirnovs izcīnījis ceturto vietu Ķīnā notiekošā daudzdienu velobrauciena "Tour of Fuzhou" noslēdzošajā trešajā etapā.

Labāko desmitniekā ierindojās arī viņa komandas biedrs Krists Neilands. Tikmēr kopvērtējumā labāko sešinieku noslēdza "Amore & Vita – Selle SMP" vienības latviešu braucējs Viesturs Lukševics.

Ķīnā notiekošajā "Tour of Fuzhou" daudzdienu velobraucienā (UCI 2.2) kopumā trīs dienās tika aizvadīti trīs etapi. Pirmajā posmā labāko desmitniekā ierindojās uzreiz divi "Rietumu – Delfin" komandas riteņbraucēji – Andris Smirnovs un Emīls Liepiņš. Otrais etaps, kas veda vairāk pa kalniem, "Rietumu – Delfin" pārstāvjiem nebija pats veiksmīgais. Visaugstāk ierindojās Krists Neilands, kuram 44. rezultāts. 

Jāizceļ tikmēr "Amore & Vitta – Selle SMP" ukraiņu vienības latviešu riteņbraucēja Viestura Lukševica paveiktais. Kuldīdznieks spēja finišēt augstajā sestajā vietā, 1 minūti un 43 sekundes aiz uzvarētāja.

Pēdējā etapā, kur sportistiem bija jāpieveic 115,5 kilometru gara distance, trasē bija iekļauti vairāki pacēlumi, tomēr, tuvojoties finišam lielā grupa bija vienkopus un uzvarētājs noskaidrojās finiša spurtā.

Šoreiz peletona priekšgalā no "Rietumu – Delfin" vīriem bija gan Andris Smirnovs, gan arī Krists Neilands. Ventspilnieks Smirnovs finiša līniju aizraujošā cīņā šķērsoja uzreiz aiz goda pjedestāla – ceturtajā vietā. Tikmēr Kristam Neilandam respektablā septītā pozīcija. Par uzvarētāju noslēdzošajā posmā kļuva Viestura Lukševica komandas biedrs Mattia Gavazzi. 31 gadu vecais itālis finišēja pēc 2 stundām 24 minūtēm un 15 sekundēm. Otrais finiša spurtā bija taivānietis Šihs Hsino Hsiao, bet trešais finišēja korejietis Parks Sangs.

Uldim Ālītim pēdējā etapā tāds pats laiks kā uzvarētājam un 80. pozīcija, bet Emīls Liepiņš, finišējot peletona beigu daļā bija 103. Kuldīdznieks Lukševics ierindojās 42. vietā.

Kopvērtējumā vietas uz goda pjedestāla aizņēma trīs irānieši. Uzvara Mirsamadam Poreseijedigolakhouram, otrais bija Amirs Kolahdozhags, bet trešais Ghaders Mizbani. No Latvijas sportistiem visaugstāk kopvērtējumā ir Viesturs Lukševics, kuram augstā sestā vieta, 1 minūti un 53 sekundes aiz uzvarētāja. Krists Neilands sacensību noslēgumā ir 42., Uldis Ālītis 80. Tikmēr Emīlam Liepiņam un Andrim Smirnovam attiecīgi 102. un 103. pozīcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!