Foto: F64

Sestdien, 23. maijā, Zemgales Olimpiskā centra trasē Jelgavā norisināsies Latvijas lielākā BMX riteņbraukšanas sacensību seriāla "SMScredit.lv BMX čempionāta" otrais posms. Gaidāms, ka dalībnieku skaits varētu sasniegt 300 dažāda vecuma un meistarības grupu braucējus. Savu dalību sacensībās apstiprinājuši arī pagājušās sezonas Latvijas elites un junioru čempioni – Edžus Treimanis, kā arī Kristens Krīgers.

"Smscredit.lv BMX čempionāts", kura ietvaros arī tiek noskaidroti Latvijas čempioni bērnu, jaunatnes un amatieru grupās, tiek rīkots astoņos posmos dažādos pašmāju reģionos. Pirmais posms maija sākumā tika aizvadīts Ventspilī, pulcējot 285 dalībniekus ne tikai no Latvijas, bet arī Lietuvas un Igaunijas klubiem.

Šīs nedēļas nogalē kuplā BMX saime pulcēsies "Mītavas kumeļu" mājas trasē, kas atordas Zemgales Olimpiskajā centrā. Sestdien pulksten 12:00 šeit sāksies "SMScredit.lv BMX čempionāta" otrais posms. Aizraujošās sacensības kopumā norisināsies 19 dažādās vecuma un meistarības grupās. Izšķirošie braucieni gaidāmi pēc pulksten 14:00. Bez latviešiem, sacensībās startēs arī sportisti no Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Baltkrievijas.

Līdzjutējiem būs lieliska iespēja redzēt arī lielu daļu no pašmāju vadošajiem BMX sportistiem. Pro Open grupā savu dalību apstiprinājis 2014. gada BMX Eiropas līgas uzvarētājs, Latvijas čempions un Pasaules čempionāta ceturtās vietas ieguvējs Edžus Treimanis. Savās mājās startēs arī Latvijas junioru čempions un Eiropas junioru vicečempions Kristens Krīgers. Jāizceļ arī šīs sezonas Eiropas kausa Francijas posma trešās vietas ieguvēja elites grupā Riharda Veides dalība. Viņiem lielāko konkurenci sola izrādīt Kristaps Vekša, Kristers Lejiņš un citi braucēji. Arī pārējās vecuma grupās startēs starptautisku sacensību godalgoto vietu ieguvēji no Latvijas un apkārtējām valstīm.

Svētdien sportisti dažādās vecuma un meistarības grupās sacentīsies Jelgavas atklātajā čempionātā. 15 gadus veco zēnu grupā tiks izcīnīts Gata Jonkusa piemiņas kauss, ko pasniegs šīs grupas uzvarētājam. Izmaiņas, salīdzinot ar pagājušo sezonu, skārušas Zemgales Olimpiskā centra trasi. Pārbūvēta ir tās pēdējā taisne.

Jau trešo gadu pēc kārtas Latvijas Nacionālais čempionāts sauksies tā ģenerālsponsora "SMScredit.lv" vārdā. Sacensībās startēs arī "Monum" atbalstītās Latvijas BMX izlases sportisti.

SMScredit.lv BMX čempionāta kalendārs:
23. maijs – Jelgava
13. jūnijs – Saldus
27. jūnijs – Smiltene
4. jūnijs – Valmiera
8. augusts – Madona
22. augusts – Vecpiebalga
12. septembris - Mārupe

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!