Sestdien Vecpiebalgā no pulksten 13:00 norisināsies pašmāju lielākā BMX sacensību seriāla - "SMScredit.lv BMX čempionāta" - otrais posms. Savukārt svētdien turpat notiks Vecpiebalgas novada kausa sacensības.

Jaunā BMX sacensību sezona Latvijā sākās ar jaunu "SMScredit.lv BMX čempionāta" dalībnieku rekordskaitu Burtnieku novada "Avotu" trasē. Par godalgām 22 vecuma un meistarības grupās sacentās 368 dalībnieki.

Sezonas turpinājums gaidāms šajā nedēļās nogalē Vecpiebalgas BMX trasē. Tieši šo trasi par kā savu mājas trasi ilgi uzskatījis Tokijas Olimpisko spēļu kandidāts Helvijs Babris.

Sestdien šeit norisināsies "SMScredit.lv BMX čempionāta" otrais posms. Sacensību pirmie priekšbraucieni notiks no pulksten 13:00, bet izšķirošās cīņas par uzvarām risināsies pēc pulksten 16:30. Sacensībās startēs dalībnieki ne tikai no Latvijas, bet arī Lietuvas, Igaunijas un Somijas.

Tikmēr svētdien no pulksten 11:00 turpat norisināsies Vecpiebalgas novada atklātā BMX čempionāta jubilejas sacensības.

2020. gada "SMScredit.lv BMX čempionāta" sezonā iekļauti pieci posmi, kas norisinās Burtnieku novadā, Vecpiebalgā, Jelgavā, Smiltenē un Valmierā. Tikmēr Latvijas čempionāts 15. augustā notiks Ventspilī.

"SMScredit.lv BMX čempionāts" orientēts uz bērnu un jaunatnes grupu sportistiem. Vienlaikus, posmos startēs arī pieaugušo grupu sportisti, tostarp Latvijas izlases sportisti. Astoto gadu pēc kārtas Latvijas lielākā BMX sacensību seriāla galvenais atbalstītājs ir "SMScredit.lv".

2020. gada SMScredit.lv BMX čempionāta sezonas kalendārs:

25.07. – Vecpiebalgā

01.08. – Jelgavā

29.08. – Smiltene

19.09. – Valmierā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!