Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latviešu riteņbraucēja Gata Smukuļa pārstāvētajai komandai "Katjuša" nebūs iespējas piedalīties prestižajā daudzdienu velobraucienā "Giro d'Italia", jo tā nav saņēmusi speciālo uzaicinājumu jeb "wild card".

Kā ziņots, pagājušajā mēnesī Starptautiskā Riteņbraukšanas federācija (UCI) ētisku apsvērumu dēļ "Katjuša" komandai negaidīti nepiešķīra "WorldTour" kategorijas licenci 2013.gadam. Līdz ar to tai tagad nav garantēta dalība visos velobraucienos, jo automātiskus uzaicinājumus saņem vien 18 "WorldTour" vienības.

Velobrauciena organizatori otrdien paziņoja, ka "Giro d'Italia" sacīkstēs, kas risināsies no 4. līdz 26.maijam, "wild card" saņēmušas Itālijas komandas "Androni Giocattoli", "Bardiani Valvole-CSF Inox" un "Vini Fantini", kā arī Dienvidamerikas vienība "Colombia".

Līdz ar to "Giro d'Italia" velobraucienā nevarēs startēt arī "Katjuša" līderis Hoakims Rodrigess no Spānijas, kurš pagājušā gada sacīkstēs izcīnīja augsto otro vietu kopvērtējumā.

Rodrigess iepriekš izteicies, ka atstās "Katjuša", ja tā nevarēs piedalīties "WorldTour" velobraucienos, bet pati komanda iesniegusi prasību Sporta arbitrāžas tiesā (CAS).

Tomēr paralēli otrdien "Katjuša" komanda saņēmusi uzaicinājumus piedalīties šī gada "Tirreno-Adriatico", Milāna-Sanremo un "Il Lombardia" velobraucienos.

Kā ziņots, arī Smukulis pērn piedalījās "Giro d'Italia" velobraucienā, kurā izcīnīja 84.vietu kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!