Foto: Scanpix

Latviešu riteņbraucēja Gata Smukuļa pārstāvētā Krievijas komanda "Katjuša" otrdien tikusi pie Starptautiskās Riteņbraukšanas federācijas (UCI) kontinentālās komandas licences.

Kā ziņots, pagājušajā mēnesī UCI ētisku apsvērumu dēļ "Katjuša" komandai negaidīti nepiešķīra "WorldTour" kategorijas licenci 2013.gadam. Līdz ar to tai tagad nav garantēta dalība visos velobraucienos, jo automātiskus uzaicinājumus saņem vien 18 "WorldTour" vienības.

Kopš "WorldTour" kategorijas licences nesaņemšanas komanda veikusi noteiktus soļus izkoptākas antidopinga sistēmas ieviešanā tās iekšienē, kas ļāvis UCI piešķirt vienībai kontinentālās komandas licenci.

Līdz ar to tagad komanda organizatoru labvēlības gadījumā var pretendēt arī uz dalību prestižākajās sacensībās, lai arī dalība prestižajā daudzdienu velobraucienā "Giro d'Italia" tai jau ir atteikta.

Komandas iesniegto apelāciju par "WorldTour" kategorijas licences nesaņemšanu pašlaik izskata Sporta arbitrāžas tiesa (CAS), kas gan iepriekš atteikusies tai uz pagaidu tiesībām piešķirt minēto licenci.

LETA jau vēstīja, ka "Katjuša" komanda saņēmusi uzaicinājumus piedalīties šī gada "Tirreno-Adriatico", Milāna-Sanremo un "Il Lombardia" velobraucienos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!