Foto: Iri Greco / BrakeThrough Media

Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis no "Astana" komandas sestdien ieņēma 121. vietu Nīderlandē un Beļģijā notiekošā "Eneco Tour" velobrauciena sestajā posmā.

185,2 kilometrus garā etapā pirmā finišēja grupa ar pieciem sportistiem, kuras galvgalī bija slovēnis Luka Piberniks no "Lampre - Merida" komandas. Savukārt lielā grupa sekoja piecas sekundes vēlāk.

Tikmēr Smukulis finišēja grupiņā, kas uzvarētājam zaudēja trīs minūtes un 43 sekundes.

Pirms svētdien gaidāmā noslēdzošā etapa līderpozīciju saglabājis Roans Deniss (BMC) no Austrālijas, kurš otrdien uzvarēja individuālajā braucienā un piektdien palīdzēja BMC sportistiem triumfēt arī komandu braucienā. Savukārt Smukulis no līdera atpaliek četras minūtes un 51 sekundi, kas licis zaudēt gandrīz 50 pozīcijas, atkāpjoties uz 93. vietu.

Sacensības pēc septiņu posmu veikšanas noslēgsies svētdien. "Eneco Tour" daudzdienu velobrauciens šogad norisinās divpadsmito reizi. Iepriekš tas tika aizvadīts augusta vidū, bet olimpisko spēļu dēļ sacīkstes pārceltas uz septembra otro pusi.

"Eneco Tour" velobrauciens ir priekšpēdējais, kas šosezon norisinās UCI Pasaules tūres gaitā. Šogad tajā kopumā paredzētas 27 sacensības, ieskaitot leģendārās sprinta klasikas un slavenākos daudzdienu velobraucienus.

Smukulis šogad kļuva par absolūto Latvijas čempionu, uzvarot gan grupas, gan arī individuālajā braucienā, bet dalībai Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs netika izvēlēts. Nesen notikušajā "Vuelta Espana" velobraucienā sportists bija ļoti aktīvs un pat divus posmus noslēdza pirmajā desmitniekā. Savukārt pagājušajā nedēļā smiltenietis izcīnīja 20. vietu Eiropas čempionāta individuālajā braucienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!