Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis, kurš pārstāv spēcīgo "Katjuša" komandu, svētdien izcīnīja 26.vietu Kataras daudzdienu velobrauciena (UCI kat.2.1) pirmajā posmā.

142,5 kilometrus garo distanci pirmais sasniedza Nīderlandes sportists Toms Bonens ("Omega Pharma-QuickStep"), bet Smukulis finišēja lielajā grupā ar tādu pat rezultātu.

Arī kopvērtējumā līderpozīcijā tagad atrodas Bonens, bet Smukulis ir 29.vietā, Nīderlandes sportistam zaudējot desmit sekundes.

Velobraucienā tiks aizvadīti seši posmi un tas noslēgsies 10.februārī.

Kā ziņots, Smukulis pagājušajā gadā pārstāvēja citu "ProTour" sērijas komandu "HTC-Highroad", taču ASV bāzētā vienība tā arī neprata atrast jaunu ģenerālsponsoru, tāpēc tika nolemts to izformēt.

"HTC-Highroad" komandā Smukulis sāka braukt aizpagājušā gada novembrī, bet iepriekšējās divas sezonas viņš pārstāvēja citu "ProTour" sērijas komandu "AG2R La Mondiale".

Pagājušajā gadā pie Smukuļa lielākajiem sasniegumiem var pieskaitīt uzvaru Latvijas čempionāta individuālajā braucienā un uzvaru Katalonijas daudzdienu velobrauciena pirmajā posmā.

"Katjuša" komanda tika izveidota 2009.gadā, pārstrukturizējot līdz tam pastāvējušo "Tinkoff" vienību.

Pagājušā gada "Vuleta Espana" daudzdienu velobraucienā "Katjuša" kļuva par uzvarētāju komandu ieskaitē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!