Foto: Publicitātes foto

Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis trešdien izcīnīja 28.vietu ASV notiekošā pasaules čempionāta individuālajā braucienā, bet par čempionu kļuva baltkrievs Vasiļs Kirijenka.

53,5 kilometrus garo distanci Kirijenka veica stundā, divās minūtēs un 29 sekundēs, par deviņām sekundēm apsteidzot itāli Adriāno Malori. Pirms tam Kirijenka šogad uzvarēja arī pirmo Eiropas spēļu individuālajā braucienā.

Savukārt trešo vietu guva francūzis Žeroms Kopels.

Tikmēr tikai septītajā vietā šoreiz palika vācietis Tonijs Martins, kurš no 2011. līdz 2013.gadam kļuva par čempionu, bet pērn piekāpās vienīgi britam Bredlijam Viginsam.

No Latvijas sportistiem Smukulis pēc pirmās kontrolatzīmes bija vien 40.vietā, bet turpinājumā kāpa arvien augstāk un sacensību noslēgumā ierindojās 28.pozīcijā, uzvarētājam zaudējot divas minūtes un 56 sekundes.

Savukārt Aleksejs Saramotins ierindojās 39.vietā starp 65 startējušajiem sportistiem. Viņš no Kirijenkas atpalika par trim minūtēm un 26 sekundēm.

Jau vēstīts, ka otrdien Latvijas riteņbraucējs Ēriks Toms Gavars izcīnīja augsto 11.vietu individuālajā braucienā junioru konkurencē.

Čempionāts turpināsies piektdien, kad grupas braucienu aizvadīs juniores, kur Latvijas sportistes nestartēs, kā arī U-23 grupas vīri, Latviju pārstāvot Kristam Neilandam.

Ziemeļamerikā pasaules čempionāts norisinās pēc 29 gadu pārtraukuma. Iepriekšējo reizi, 1986.gadā, cīņa par pasaules čempiona tituliem norisinājās ASV Kolorādo štatā. Pirmo reizi pasaules čempionāts norisinājās 1921.gadā Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā, bet līdz šim gadam nozīmīgais notikums aizvadīts jau 85 reizes.

Ričmondā, kas atrodas netālu no ASV galvaspilsētas Vašingtonas, dzīvo vairāk nekā 200 000 iedzīvotāju. Pilsēta ir bagāta ar interesantu un pietiekami sarežģītu reljefu, kas lieliski piemērots riteņbraukšanas sacensību rīkošanai.

Kā zināms, 2000.gadā par pasaules čempionu grupas braucienā kļuva latvietis Romāns Vainšteins, bet 1964.gadā, pārstāvot Padomju Savienību, to pašu paveica Emīlija Sonka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!