Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas šosejas riteņbraucējs Gatis Smukulis ("Delko Marseille Provence KTM") svēttdien ieņēma attiecīgi 65. vietu Ķīnā notiekošā Hainaņas daudzdienu velobrauciena (UCI kat.2.HC) sestajā posmā.

Šajā posmā bija jāveic 193,2 kilometrus gara distance ar četriem kategorizētajiem kāpumiem. Sacensību laikā Smukulis iesaistījās atrāvienā, taču vadībā nenoturējās un neturpināja cīņu par augstām vietām.

Uzvaru finiša spurtā izcīnīja 21 gadu vecais šveicietis Gino Mēders, kamēr lielā grupa, kuras sastāvā bija 13 riteņbraucēji, finišēja pēc finišēja pēc piecām stundām, divām minūtēm un 27 sekundēm. Smukulis no uzvarētāja atpalika astoņas minūtes un 15 sekundes, finišējot piecu sportistu grupā 65. pozīcijā.

Savukārt cits Latvijas riteņbraucējs Andris Vosekalns ("Hengxiang") līderim zaudēja 15 minūtes un 21 sekundi, kas deva 104.vietu 122 dalībnieku konkurencē.

Kopvērtējuma līderpozīcijā pēc pieciem posmiem ir nīderlandietis Raimonds Krēders (UKYO), kurš par septiņām sekundēm apsteidz Mēderu. Tikmēr Smukulis zaudē 27 minūtes un 19 sekundes, ieņemdams 72.vietu, bet Vosekalns atpaliek 34 minūtes un trīs sekundes, ierindodamies 104.pozīcijā.

Sprinteru ieskaitē Smukulis ticis pie 13 punktiem, kas viņam dod 17.vietu. Ķīnā notiekošajā velobraucienā ir paredzēti deviņi posmi, bet tikai piektajā bija pirmā kalnainā distance. Sacensības risinās 12.reizi un tās notiks līdz nākamās nedēļas trešdienai.

Pērn šajā velobraucienā piedalījās Emīls Liepiņš, kurš kopvērtējumā izcīnīja augsto trešo vietu, bet 2015. gadā Krists Neilands sasniedza piekto pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!