Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis no ambiciozās Krievijas komandas "Katjuša" ceturtdien ieņēma 74.vietu Katalonijas daudzdienu velobrauciena ceturtajā posmā.

199 kilometrus garajā distancē uzvaru izcīnīja kolumbietis Rigoverto Urans no "Sky" komandas, kurš finiša spurtā apsteidza Smukuļa komandas biedru Denisu Meņšovu no Krievijas un poli Silvestru Šmidu ("Liquigas-Cannondale").

Smukulis uzvarētājam zaudēja četras minūtes un 13 sekundes.

Kopvērtējumā pēc četriem posmiem līderpozīciju saglabāja Šveices sportists Mihaels Albazīni no "GreenEdge" vienības, kurš savu tuvāko sekotāju šveicieti Stīvu Morabito (BMC) apsteidz par minūti un 32 sekundēm.

Tikmēr Smukulis pakāpās uz 60.pozīciju, līderim zaudējot septiņas minūtes un 54 sekundes.

Pasaules tūres ietvaros notiekošajā velobraucienā tiks aizvadīti septiņi posmi, un tas noslēgsies svētdien.

Šīs Smukulim ir pirmās sacensības kopš februāra vidus, kad viņš Kataras daudzdienu velobrauciena laikā lauza plaukstas locītavu.

Kā ziņots, pagājušajā gadā Smukulis tieši Katalonijas velobraucienā tika pie viena no lielākajiem sasniegumiem savā līdzšinējā karjerā, uzvarot šo sacensību pirmajā posmā.

Smukulis pērn pārstāvēja citu "ProTour" sērijas komandu "HTC-Highroad", taču ASV bāzētā vienība tā arī neprata atrast jaunu ģenerālsponsoru, tāpēc nolemts to izformēt.

"HTC-Highroad" komandā Smukulis sāka braukt aizpagājušā gada novembrī, bet iepriekšējās divas sezonas viņš pārstāvēja citu "ProTour" sērijas komandu "AG2R La Mondiale".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!