Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis, kurš pārstāv "HTC-Highroad" komandu, ceturtdien ierindojās 86.vietā Katalonijas daudzdienu velobrauciena ceturtajā posmā.

Šajā posmā, kurā riteņbraucējiem bija jāveic 195 kilometrus gara distance, praktiski visi sportisti finišēja vienā grupā, bet uzvaru izcīnīja portugālis Manuels Antoniu Leals Kardušu ("RadioShack").

Kardušu finišēja pēc četrām stundām 33 minūtēm un divām sekundēm, finiša spurtā apsteidzot itāli Džakomo Nicolo ("Leopard Trek") un spāni Hosē Hoakinu Rohasu Hilu ("Movistar").

Kopvērtējumā līderpozīciju saglabāja trīskārtējais prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" čempions spānis Alverto Kontadors ("Saxo Bank Sungard"), kurš par 23 sekundēm apsteidz amerikāni Leviju Leifeimeru ("RadioShack") un Itālijas sportistu Mikēli Skarponi ("Lampre-ISD").

Tikmēr Smukulis pakāpās uz 91.pozīciju, Kontadoram zaudējot 16 minūtes un 27 sekundes.

"Kalnu karaļa" ieskaitē Smukulis saglabāja sesto vietu, bet labākā sprintera vērtējumā viņš tagad ir piektais.

Kā ziņots, savas līdzšinējās karjeras lielāko panākumu Smukulis izcīnīja pirmdien, kad uzvarēja Katalonijas velobrauciena pirmajā posmā, tuvākos sekotājus apsteidzot par 28 sekundēm. Līderpozīciju viņš saglabāja arī pēc otrā posma.

"Pro Tour" kategorijas velobraucienā kopā tiks veikti septiņi posmi, un tas noslēgsies 27.martā. Sacensībās būs tikai daži posmi, kas piemēroti sprinteriem, bet lielākā daļa distances tiek aizvadīta kalnos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!