Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis no Krievijas komandas "Katjuša", atgriežoties sacensībās pēc pusotru mēnesi ilgas traumas ārstēšanas, ceturtdien ierindojās 138.vietā "Baloise" Beļģijas daudzdienu velobrauciena (UCI kat.2.HC) pirmajā posmā.

Par 178,5 kilometrus garās distances uzvarētāju tika kronēts beļģis Toms Būnens no "Etixx-Quick Step" komandas, kurš finišu sasniedza lielās grupas priekšgalā, to paveikdams pēc četrām stundām 19 minūtēm un 21 sekundes.

Tikmēr Smukulis ierindojās 138.pozīcijā, uzvarētājam piekāpjoties par 54 sekundēm.

Sacensību kopvērtējumā pēc prologa un pirmā posma veikšanas līderis ir austrietis Matiass Brendls no IAM komandas, kurš 135.vietā esošo Smukuli apsteidz par pusotru minūti.

Turpinājumā sacensībās līdz svētdienai tiks aizvadīti vēl trīs posmi.

Kā zināms, Smukulis aprīlī piedzīvoja kritienu vēsturiskajā velobraucienā Parīze-Rubē, salaužot rokas spieķa kaulu, tāpēc trīs nedēļas nācās nostaigāt ar ģipsi.

Iepriekš sarunā Smukulis atklāja, ka pirms traumas gūšanas viņam bija plānots piedalīties "Tour de France" velobraucienā, tomēr tagad viņam nav skaidrības, vai pēc atveseļošanās joprojām tiks saglabāta vieta sastāvā.

Kā zināms, Smukulis "Tour de France" sacensībās piedalījies iepriekšējos divus gadus, bet pirms tam Latvija tajās nebija pārstāvēta kopš 2003.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!