Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis, kurš pārstāv Krievijas komandu "Katjuša", svētdien ieņēma 133.vietu prestižā "Criterium du Dauphine" daudzdienu velobrauciena pirmajā posmā.

Uzvaru 132 kilometrus garajā posmā izcīnīja brits Pīters Keno ("Sky"), kurš finišu sasniedza pēc trim stundām, sešām minūtēm un 51 sekundes. Pēc astoņu zemas kategorijas kalnu pievarēšanas, divus kilometrus pirms sacensību finiša Keno veica izšķirošo atrāvienu.

Finišā brits par divām sekundēm apsteidza 96 riteņbraucēju lielu grupu, kuras galvgalī bija itālis Saša Modolo no "Lampre - Merida" vienības.

Tikmēr Smukulis finišus sasniedza 23 riteņbraucēju grupas priekšgalā un ieņēma 133.vietu, no Keno atpaliekot par četrām minūtēm un 18 sekundēm.

Rīt sportisti aizvadīs 173 kilometrus garu posmu, bet sacensības noslēgsies nākamsvētdien, kad riteņbraucēji būs veikuši astoņus posmus.

Šīs sacensības ir iekļautas UCI Pasaules tūres kalendārā.

Šogad UCI Pasaules tūres ieskaitē kopumā paredzētas 28 sacensības, ieskaitot leģendārās sprinta klasikas un slavenākos daudzdienu velobraucienus.

Kā zināms, Smukulis aprīlī piedzīvoja kritienu vēsturiskajā velobraucienā Parīze-Rubē, salaužot rokas spieķa kaulu, tāpēc trīs nedēļas nācās nostaigāt ar ģipsi.

Iepriekš sarunā Smukulis atklāja, ka pirms traumas gūšanas viņam bija plānots piedalīties "Tour de France" velobraucienā, tomēr tagad viņam nav skaidrības, vai pēc atveseļošanās joprojām tiks saglabāta vieta sastāvā.

Kā zināms, Smukulis "Tour de France" sacensībās piedalījies iepriekšējos divus gadus, bet pirms tam Latvija tajās nebija pārstāvēta kopš 2003.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!