Foto: Publicitātes foto

Viens no Latvijas vadošajiem šosejas riteņbraucējiem Gatis Smukulis pievienojies vienai no pasaules labākajām riteņbraukšanas komandām "Astana", jo uzskata, ka tur viņam būs vairāk iespējas sevi apliecināt, intervijā Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses dienestam atzina pats sportists.

Jau vēstīts, ka Smukulis pēc vairākām sezonām Krievijas komandā "Katusha" nolēma pievienoties "Astana".

"Pāreja uz "Astanu" notika, jo jutu, ka ir nepieciešamas pārmaiņas. Vēlējos iegūt svaigu skatu uz profesionālo sportu. Pievienojos "Astana" vienībai, jo uzskatu, ka šeit man būs iespēja vairāk sevi parādīt un arī progresēt. Komandā šobrīd nav tik izteiktu līderu uz klasikām, kā tas bija "Katusha" vienībā," skaidroja Smukulis.

"Mans individuālais mērķis nākamajā sezonā ir beidzot apliecināt sevi no vislabākās puses Beļģijas vienas dienas klasikās, kas teju visas ir ļoti prestižas sacensības," viņš turpināja.

Latvijas riteņbraucējs aizvadītos gadus "Katusha" vērtē pozitīvi: "Man bija liels prieks būt un strādāt tik spēcīgā sastāvā. Komanda guva ļoti daudz un skaistu uzvaru, kuru gūšanā pieliku arī savu roku."

"Runājot par aizvadīto sezonu, tad jāsaka, ka kopumā esmu apmierināts ar veikumu. Protams, vēlējos labāk aizvadīt sezonas sākuma daļu. Šeit domāju Beļģijas vienas dienas klasikas, kas šogad nebija pašā augstākajā līmenī. Bez tā, guvu arī traumu prestižajā "Parīze – Rubē" velobraucienā. Sezonas turpinājums gan bija daudz veiksmīgāks. Veicu labu darbu komandas interesēs, arī pašam sanāca atzīmēties ar aktīvu sniegumu. Kopumā nav pamats būtu neapmierinātam," sacīja Smukulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!