Foto: Publicitātes foto
Latvijas profesionālais riteņbraucējs Gatis Smukulis no Krievijas komandas "Katjuša" piektdien izstājās no Austrijas daudzdienu velobrauciena (UCI kat.2.HC).

Smukulis piektdien nespēja sasniegt finišu nepilnus 165 kilometrus garajā, bet grūtajā sestajā posmā, kura par uzvarētāju kļuva Spānijas riteņbraucējs Viktors de la Parte no "Vorarlberg" komandas. Spānis finišu sasniedza pēc četrām stundām 54 minūtēm un 46 sekundēm, tuvākos sekotājus pamanoties apsteigt par vairāk nekā minūti.

Velobrauciena kopvērtējuma vadību nu pārņēmis tieši de la Parte, kurš veicis kāpumu no trešās vietas.

Velobraucienu turpina 131 riteņbraucējs.

Astoņus posmus garais un kalnainais velobrauciens ilgs līdz svētdienai.

Kā zināms, jūnijā Smukulis izcīnīja septīto vietu pirmo Eiropas spēļu individuālajā braucienā, bet pagājušajā nedēļas nogalē viņš triumfēja Latvijas čempionātā individuālajā braucienā.

Tikmēr Latvijas šosejas riteņbraucēja Lija Laizāne no "Aromitalia-Vaiano" komandas piektdien izcīnīja 62.vietu "Giro d'Italia" sieviešu velobrauciena septītajā posmā.

Par 89 kilometrus garās distances uzvarētāju kļuva Nīderlandes sportiste Branda Lusinda ("Rabobank-Liv"), bet Laizāne finišu sasniedza 21 minūti un 58 sekundes aiz uzvarētājas.

Sacensību kopvērtējumā līderpozīciju saglabā amerikāniete Megana Garnjēra ("Boels - Dolmans"), Laizāni apsteidzot par vienu stundu desmit minūtēm un 50 sekundēm.

Arī šis velobrauciens ilgs līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!