Piektdien Dobeles apkārtnē kārtējo reizi par Latvijas čempionu riteņbraukšanā distancē ar individuālo startu kļuva Krievijas profesionālās komandas "Katusha" braucējs Gatis Smukulis, kurš sīvā cīņā apsteidza savu galveno konkurentu Alekseju Saramotinu.

35 kilometru garo distanci Smukulis veica 41 minūtē un 32 sekundēs, bet Saramotins zaudēja astoņas sekundes. Tikmēr trešo vietu ieguva Krists Neilands, kura laiks bija 43 minutes un 54 sekundes.

U-23 grupā par Latvijas čempionu kļuva Aleksandrs Rubļevskis, kura laiks bija 45 minūtes un 48 sekundes. Otrajā vietā ierindojās Valters Čakšs, kurš uzvarētājam zaudēja vien četras sekundes, bet bronzas medaļa šajā vērtējumā Pēterim Janevicam (+40 sekundes).

Latvijas čempiones titulu izcīnīja Lija Laizāne, kura 20 kilometru distanci veica 27 miunūtēs un vienā sekundē. Viņa par 27 sekundēm apsteidza Danu Rožlapu, kura gan vēlāk saņēma diskvalifikāciju par UCI noteikumu neievērošanu. Tādējādi trešajā vietā finišējusī Madarai Fūrmane (33 minūtes, 14 sekundes) pakāpās uz otru pozīciju un saņēma sudraba godalgu.

Portāls "Delfi" piedāvāja teksta tiešraidi no sacensību vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!