Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis, kurš pārstāv spēcīgo "Katjuša" komandu, piektdien nedevās uz starta Kataras daudzdienu velobrauciena (UCI kat.2.1) pēdējā, sestajā, posmā.

Sacensību piektajā posmā ceturtdien Smukulis astoņus kilometrus pirms finiša piedzīvoja kritienu, tajā brīdī atrodoties lielās grupas vidū.

Noprotams, ka tieši šī iemesla dēļ Latvijas riteņbraucējs nepiedalījās pēdējā posmā.

Tikmēr uzvaru sestajā posmā, kas bija 120,5 kilometrus garš, izcīnīja Francijas sportists Arno Demarē no "FDJ-BigMat" vienības, kuram uzreiz sekoja Smukuļa komandas biedrs krievs Deniss Gaļimzjanovs.

Kopvērtējumā uzvaru izcīnīja beļģis Toms Bonens ("Omega Pharma-QuickStep"), kurš tuvāko sekotāju amerikāni Taileru Farraru ("Garmin-Barracuda") apsteidza par 28 sekundēm.

Kā ziņots, Smukulis pēc piektā posma kopēja ieskaitē atradās 104.vietā, bet jauno braucēju vērtējumā viņš ieņēma 25.pozīciju.

Jau vēstīts, ka Smukulis pagājušajā gadā pārstāvēja citu "ProTour" sērijas komandu "HTC-Highroad", taču ASV bāzētā vienība tā arī neprata atrast jaunu ģenerālsponsoru, tāpēc tika nolemts to izformēt.

"HTC-Highroad" komandā Smukulis sāka braukt aizpagājušā gada novembrī, bet iepriekšējās divas sezonas viņš pārstāvēja citu "ProTour" sērijas komandu "AG2R La Mondiale".

Pagājušajā gadā pie Smukuļa lielākajiem sasniegumiem var pieskaitīt uzvaru Latvijas čempionāta individuālajā braucienā un uzvaru Katalonijas daudzdienu velobrauciena pirmajā posmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!