Foto: RIA Novosti/Scanpix

Par Latvijas čempionu riteņbraukšanā distancē ar atsevišķu startu elites grupā ceturtdien Smiltenē kļuva Gatis Smukulis, kurš tādējādi nosargāja pērn izcīnīto titulu.

40 kilometru distanci Smiltenes apkārtnē profesionālās komandas "Katjuša" pārstāvis Smukulis veica 50 minūtēs un 28 sekundēs. Otro vietu izcīnīja otrs Latvijas profesionālis Aleksandrs Saramotins, kurš uzvarētājam zaudēja 28 sekundes. Trešo vietu negaidīti ieguva Ervīns Smoļins, kura laiks bija 54:17 minūtes.

"Visu braucienu kopumā aizvadīju ļoti labi. Centos noturēt vienmērīgu ātrumu visas distances garumā, un tas arī izdevās. Domāju, ka fiziskā formā man šobrīd ir diezgan labā līmenī, jo savu rezultātu, salīdzinājumā ar pagājušo gadu, esmu uzlabojis. Runājot par grupas braucienu, šogad centīšos tik daudz nesaspringt. Šobrīd man primārais ir būt gatavam uz "Tour de France". Protams, ja būs iespēja, cīnīšos par uzvaru," pēc uzvaras teica Smukulis.

Tikmēr U-23 vecuma grupā distancē ar atsevišķu startu atkārtoti ātrākais bija Andžs Flaksis, kurš 20 kilometrus veica 25:35 minūtēs. Otro vietu ieguva Armands Bēcis (25:57 minūtes), bet trešais bija Pauls Zvirbulis (27:00 minūtes).

Sieviešu elites grupā 15 kilometru distancē Latvijas čempiones titulu otro gadu pēc kārtas izcīnīja Dana Rožlapa no "Mysport –Stevens" vienības (22:14), kura par 1 minūti un 15 sekundēm pārspēja Vitu Heini. Trešajā vietā ierindojās Jeļena Dovgaļuka. Visbeidzot junioru konkurencē, uzvarēja Andrejs Podāns, otrajā vietā ierindojās Arnis Krists Zecmanis, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Maksims Ivanovs.

Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā turpināsies sestdien, kad norisināsies grupas brauciens, trenera Jāņa Akmentiņa piemiņas velobrauciens, kā arī "Piena spēka" sportiskās aktivitātes bērniem. Riteņbraukšanas svētku sākums pulksten 11.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!