Foto: Publicitātes foto

Latvijas profesionālais riteņbraucējs Gatis Smukulis no Krievijas vienības "Katjuša" svētdien kopvērtējuma 103.vietā noslēdza dalību Omānas daudzdienu velobraucienā (UCI kat.2.HC).

Sacensību noslēdzošajā, sestajā, etapā, kurā sportisti veica 133,5 kilometrus garu distanci, uzvaru uzcīnīja austrietis Matiass Brendls no IAM komandas, bet Smukulis ierindojās 116.vietā, distanci noslēdzot grupā, kas uzvarētājam zaudēja septiņas minūtes un divas sekundes.

Kopvērtējumā par uzvarētāju kļuva Spānijas riteņbraucējs Rafaels Valjss no "Lampre - Merida" komandas, kurš bija labākais ceturtajā posmā, bet Smukulis, atpaliekot par 20 minūtēm un 33 sekundēm, sacensības noslēdza 103.pozīcijā.

Kā zināms, sestdien piektais posms tika atcelts karsto laika apstākļu dēļ.

Dalība trešdienas posma centrālajā atrāvienā Smukulim ļāva tikt pie punktiem šajā velobraucienā, bet noslēgumā latvietis ar trim iekrātiem punktiem punktu ieskaitē ierindojās 33.pozīcijā.

Tāpat Smukulis izcīnīja augsto trešo vietu aktīvākā braucēja ieskaitē, kas deva arī 1000 eiro lielu prēmiju

Pērnā gada sacensībās Omānā Smukulis kopvērtējumā ierindojās 55.vietā.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Smukulis piedalījās Dohas velosacensībās, palīdzot savas komandas biedram norvēģim Aleksanderam Kristofam triumfēt trijos posmos, bet kopā tagad Kristofs šogad svinējis jau četras uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!