Latvijas profesionālais riteņbraucējs Gatis Smukulis no Krievijas komandas "Katjuša", izcīnot trešo vietu Polijas daudzdienu velobrauciena ceturtajā posmā, garantējis Latvijai dalību Riodežaneiro olimpisko spēļu šosejas riteņbraukšanas sacensībās, aģentūru LETA informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) preses sekretārs Toms Markss.

Kā ziņots, Smukulis ilgstoši atradās vadošo sportistu grupā, kas pēc pusdistances no tuvākajiem sekotājiem bija attālinājusies par vairāk nekā 11 minūtēm, bet piecus kilometrus līdz finišam pārsvars bija sarucis līdz vienai minūtei. Pusotru kilometru līdz finišam līderu pārsvars tika sadeldēts līdz pusminūtei, tomēr vadošajiem sportistiem izdevās noturēt pārsvaru un par sacensību uzvarētāju kļuva mājinieks Macejs Bodnars ("Tinkoff - Saxo"), kurš 220 kilometrus garo distanci veica piecās stundās 14 minūtēs un 29 sekundēs. Otro vietu izcīnīja Bodnara tautietis Kamils Zeliņskis, kamēr kopā ar abiem poļiem finišēja Smukulis, kuram trešā vieta.

Peletons no pirmā trijnieka atpalika par 20 sekundēm.

Polijas daudzdienu velobrauciens norisinās UCI Pasaules tūres laikā, un Smukulis Latvijai nopelnīja pirmos divus Pasaules tūres punktus kopš 2011.gada. Arī iepriekšējo reizi to bija paveicis tieši viņš, kad triumfēja Katalonijas daudzdienu velobrauciena posmā.

Pēc četriem posmiem velobrauciena līderpozīcijā izvirzījies Zeliņskis, bet Smukulis pakāpies uz 92.pozīciju, no poļa atpaliekot minūti un 14 sekundes.

Tāpat Smukulis pašlaik ieņem otro vietu Kalna karaļa ieskaitē un ceturtdien gaidāmajā piektajā posmā startēs ar līdera krekliņu, jo šīs ieskaites līderis Zeliņskis ir arī velobrauciena līderis.

Polijas daudzdienu velobrauciens ilgs līdz sestdienai ar individuālo braucienu.

Šogad UCI Pasaules tūres ieskaitē kopumā paredzētas 28 sacensības, ieskaitot leģendārās sprinta klasikas un slavenākos daudzdienu velobraucienus.

Kā zināms, Smukulis aprīlī piedzīvoja kritienu vēsturiskajā velobraucienā Parīze-Rubē, salaužot rokas spieķa kaulu, tāpēc trīs nedēļas nācās nostaigāt ar ģipsi.

Sākotnēji tika paredzēts, ka Smukulis piedalīsies arī jūlijā notikušajā prestižajā daudzdienu velobraucienā "Tour de France", tomēr komanda latvieti neiekļāva sastāvā dalībai sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!