Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis no Krievijas komandas "Katjuša" ceturtdien piedalījās Omānas daudzdienu velobrauciena (UCI kat.2.HC) ceturtā posma galvenajā atrāvienā, tomēr noslēgumā bija spiests samierināties ar 93.vietu.

Kalnainā posma pašā sākumā Smukulis kopā ar vēl četriem riteņbraucējiem no piecām dažādām komandām veica strauju atrāvienu, spējot 152 kilometru garās distances gaitā izveidot negaidīti lielu atstarpi līdz tuvākajiem sekotājiem. Vien pēc 16 nobrauktiem kilometriem bēdzēju pārsvars sasniedza jau divas minūtes, bet turpinājumā pārsvars pieauga līdz četrām minūtēm.

Tomēr posmam noslēdzoties izteikti kalnainā apvidū, līderu pārsvars desmit kilometrus pirms finiša bija vairs tikai minūtes izteiksmē. Drīz vien atrāviena dalībnieki tika noķerti, bet par uzvarētāju kļuva Smukuļa pārstāvētās komandas līderis Hoakims Rodrigess no Spānijas.

Rodrigess finišā par četrām sekundēm apsteidza britu Kristoferu Frūmi no "Sky Procycling" komandas, kurš tādējādi kļuva par jauno kopvērtējuma līderi, kamēr Smukulis finišā uzvarētājam zaudēja astoņas minūtes un 56 sekundes.

Kopvērtējumā jaunais līderis Frūme par 24 sekundēm apsteidz austrālieti Keidelu Evansu no BMC komandas, bet vēl par sekundi - slaveno spāni Alverto Kontadoru ("Saxo-Tinkoff").

Smukulis kopvērtējumā atkāpās uz 80.vietu 11 minūtes un 50 sekundes aiz līdera.

Kopumā Omānas velobraucienā paredzēti seši posmi, bet sacensības noslēgsies sestdien.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Smukulis izcīnīja 33.vietu Kataras daudzdienu velobrauciena kopvērtējumā. Tās latvietim bija pirmās sacensības šogad.

Starpsezonā "Katjuša" komanda negaidīti nesaņēma "WorldTour" kategorijas licenci 2013.gadam un vēlāk tai tika piešķirta Starptautiskās Riteņbraukšanas federācijas (UCI) kontinentālās komandas licence. Kaut visiem riteņbraucējiem bija tiesības atstāt "Katjuša" komandu, gan Smukulis, gan arī gandrīz visi pārējie sportisti palika Krievijas vienības sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!