Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis, kurš pārstāv "HTC-Highroad" komandu, pirmdien sensacionāli uzvarēja "ProTour" sacensību Katalonijas velobrauciena pirmajā posmā.

Tas ir lielākais Latvijas riteņbraucēju panākums pēdējos gados un viens no lielākajiem panākumiem vispār Latvijas riteņbraukšanā pēc valsts neatkarības atjaunošanas.

Katalonijas velobrauciens šogad svin 100 gadu jubileju, un pirmajā, 166 kilometrus garajā posmā pasaules riteņbraukšanas eliti pārsteidza Smukulis. Jau sacensību sākumā ap 22.kilometru Smukulis kopā ar vēl trīs riteņbraucējiem aizbēga no lielās grupas, vēlāk iegūstot nopietnu 14 minūšu pārsvaru.

Turpinājumā bēgļu pārsvars samazinājās, taču, kāpinot tempu, atrāviena grupa sadalījās, un Smukulis finišu sasniedza lepnā vientulībā - 28 sekundes aiz sevis atstājot visus galvenos favorītus galvenajā grupā, kurā ātrākais bija Alesandro Petaki.

Katalonijas velobraucienā piedalās arī tādi pazīstami riteņbraucēji kā "Tour the France" uzvarētājs Alverto Kontadors, pasaules čempions Kadels Evanss, Danilo Di Luka un Ivan Basso.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!