Foto: F64

Divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs šosezon koncentrēsies uz startiem ASV čempionāta posmiem un pasaules kausa izcīņā, informējis Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses dienests.

Štrombergs šīs nedēļas nogalē uzsāks jauno sacensību sezonu, startējot Floridā notiekošajās "Gator National" sacensībās, kas iekļautas ASV čempionāta kalendārā. Kā jau ASV čempionāta posmos ierasts, nedēļas nogalē vienā trasē norisināsies divi čempionāta posmi.

Pērn Štrombergs ASV čempionātā ierindojās piektajā vietā. Tieši ASV čempionāts ir vienīgās sacensības viņa karjerā, kurās latvietis pagaidām nav spējis kļūt par čempionu.

Šai sezonai viņš trenera Ivo Lakuča vadībā gatavojās kopā ar citiem Latvijas BMX braucējiem - Edžu Treimani, Rihardu Veidi, Kristenu Krīgeru. Treniņprocess iesākās Valmierā, bet tad sportisti devās uz Spāniju un Angliju.

Štrombergs, kurš turpina pārstāvēt "Free Agent/Rockstar" komandu, šogad koncentrēsies uz startiem ASV čempionāta posmos un pasaules kausa izcīņā. Tāpat divkārtējais olimpiskais un divkārtējais pasaules čempions cīnīsies par Eiropas čempiona titulu, kas šogad tiks noteikts vienās unikālās sacensībās.

Iepriekšējā sezonā Štrombergs neveiksmīgi startēja pasaules čempionātā, kur nespēja pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru. Latvietis pēdējo reizi pasaules čempionātā triumfēja 2010.gadā, taču kopumā viņam ir divi čempiona tituli - vēl vienu Štrombergs ieguva 2008.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!