Foto: LETA
Divkārtējam olimpiskajam čempionam Mārim Štromebrgam sestdien dramatiskā cīņā neizdevās triumfēt Eiropas čempionāta devītā posma finālā Rīgā.

Tikai pēc fotofiniša izpētes viņam tika piešķirta otrā vieta.

Finālā jau no pirmajiem metriem izvirzījās francūzis Kventins Kaleirons. Viņš visu laiku bija vadībā, taču Štrombergs viņam mina uz papēžīem. Pēdējā līkumā Štrombergam izdevās labi paņemt līkumu un saasināt cīņu. Pēdējā taisnē viņš un francūzis izlīdzinājās, taču tikai fotofinišs noteica, ka francūzis bijis nedaudz ātrāks.


Trešajā vietā palika vēl viens francūzis Silvēns Andre.

Uzreiz aiz goda pjedestāla palika trīs latvieši Kristaps Vekša, Edžus Treimanis, Kaspars Ernstsons. Vēl viens finālists - latvietis Toms Mankus šofreiz palika astotais.

Savukārt sieviešu elites grupas sacensībās Latvijas pārstāve Sandra Aleksejeva palika piektā, bet uzvarēja francūziete Manona Valentīno. Sieviešu konkurencē elites klasē otro vietu ieguva lietuviete Vilma Rimšaite, bet trešo vietu - Romāna Labunkova (Krievija).

Junioru sacensību finālā pārliecinoši ātrākais bija Kristens Krīgers, kuram tā ir pirmā uzvara EČ posmos. Pusfinālā Junioriem startēja Kristens Krīgers, Ansis Uškaurs un Jānis Ērglis. Finālā gan iekļuva tikai Krīgers.

Tikmēr 15 -16 gadu vecuma grupā vīriešiem pirmais finišēja Džastins Kimmans no Nīderlandes, junioru klasē vīriešiem - Kristens Krīgers no Latvijas, savukārt junioru sieviešu konkurencē - Sāra Sailere (Vācija). Kopumā 15-16 gadu grupā vīriešiem finālā startēja četri, junioru klasē - viens Latvijas riteņbraucējs, elites klasē sieviešu grupā sacentās viena Latvijas sportiste - Sandra Aleksejeva, bet vīriešu grupā pieci - Māris Štrombergs, Edžus Treimanis, Kristaps Vekša, Toms Mankus un Kaspars Enrstsons.

Junioru klasē vīriešu grupā attiecīgi otro vietu ieguva norvēģis Tore Navrestads , bet trešo - Niek Kimmans (Nīderlande).

BMX Eiropas čempionāts, kas sastāv no 12 posmiem, sākās Francijā 6. un 7.aprīlī. Turpmākie posmi notika Čehijā, Vācijā un Zviedrijā. Tai seko Latvija, bet čempionāta fināls būs Beļģijā jūlija vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!