Foto: AP/Scanpix

Divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs sestdien Argentīnā izcīnīja piekto vietu Pasaules kausa ceturtajā posmā Superkrosā individuālajos braucienos.

Pēc šosezon veiktajām izmaiņām Superkrosa programmā 16 pasaules ātrākie riteņbraucēji automātiski kvalificējās individuālā brauciena superfinālam, kuru vidū bija arī Štrombergs. Latvietis trasi veica 32,277 sekundēs, bet par uzvarētāju kļuva brits Laiems Filipss, kurš trasi izbrauca 31,686 sekundēs.

Tikmēr kvalifikācijā, kur 121 atlikušais sportists sadalīja 48 ceļazīmes uz finālsacensībām, no latviešiem 14.vietu izcīnīja Rihards Veide, bet juniors Kristens Krīgers bija divdesmitais.

Finālsacensības gaidāmas svētdien. Tās no plkst.21.30 būs iespējams vērot arī Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Kā zināms, viens no labākajiem Latvijas BMX braucējiem Edžus Treimanis savainojis kājas apakšstilbu, kurā vēlāk konstatētas divas plaisas, tāpēc šī sezona sportistam jau noslēgusies.

Šajā sezonā Pasaules kausa kalendārā paredzēti pieci posmi. Pirmajā posmā Treimanis izcīnīja ceturto vietu, otrajā posmā tika diskvalificēts, bet trešajā apstājās pusfinālā, kas pašlaik kopvērtējumā dod 12.vietu. Savukārt Štrombergam šis ir vien otrais etaps šosezon, bet ar uzvaru trešajā posmā viņš pašlaik kopvērtējumā atrodas 14.pozīcijā. Vēl Veide ieņem 36.vietu, bet Krīgers atrodams 50.pozīcijā.

Superkross atšķirībā no klasiskā BMX ir ar daudz augstāku un stāvāku starta kalnu, garākiem tramplīniem un lielākiem ātrumiem, kas padara skatītājiem sacensības ļoti aizraujošas un skatāmas.

Jūnijā sākās 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācija, kas ilgs divus gadus. Šajā kvalifikācijas ciklā sportisti pelnīs UCI ranga punktus, kas tālāk veidos arī nāciju rangu. Tieši nāciju rangs būs kritērijs, pēc kura noskaidros to, cik vietu 2016.gada olimpiskajās spēlēs pienāksies valstīm. Maksimums, ko varēs iegūt katra nācija, būs trīs vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!