Foto: AP/Scanpix

Mežaparka jaunajā BMX trasē jūnija otrajā sestdienā un svētdienā pirmoreiz norisināsies Eiropas BMX čempionāta divi priekšpēdējie posmi, kuros startēs arī divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs, informēja organizatori.

Eiropas čempionāta 9. un 10.posms trasē notiks 8. un 9.jūnijā. Lai gatavotos nozīmīgajai sacensībai, treniņus riteņbraucēji trasē sāks jau 7.jūnijā.

"Divu čempionāta posmu norise Latvijā sniedz iespēju cīnīties par to, lai 2015. gadā pie mums norisinātos jau daudz prestižāks - Eiropas BMX fināla posms," sacīja pasākuma organizators un sporta kluba "Rīgas Favorīts" prezidents Aigars Ernstsons..

Pēc viņa teiktā, čempionāts savā ziņā būs ugunskristības Mežaparka trasei, kuru atklāja 2011. gadā.

"BMX līdzjutējiem Latvijā šajā trasē, kas ir viena modernākajām Eiropā, būs lieliska iespēja klātienē sekot līdzi šim svarīgajam notikumam sporta pasaulē. Cerēsim, ka trase nesīs godalgas mūsu sportistiem," teica "Rīgas Favorīts" prezidents.

"Eiropas BMX čempionāta posms Rīgā ir nozīmīgs sporta pasākums visai valstij. Latvijai tas dod lielisku iespēju parādīt, ka mums ir ne tikai izcili sportisti, bet spējam organizēt arī augsta līmeņa starptautiskas sporta sacensības," sacīja Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) preses sekretārs Toms Markss.

Gan sestdien, 8.jūnijā, gan svētdien, 9.jūnijā, skatītāji trasē varēs pulcēties no pulksten 9:00, kad sākas treniņi. Abās sacensību pirmie priekšbraucieni sāksies no pulksten 10:00, bet pirmie finālbraucieni no pulksten 12:00. Elites klases priekšbraucieni startēs ap pulksten 14:00, bet finālbraucieni ap pulksten 17:00.

BMX fani ieejas biļeti uz čempionāta diviem priekšpēdējiem posmiem vienai dienai varēs iegādāties par trim latiem, bet uz divām dienām - par pieciem latiem. Biļetes būs nopērkamas pasākuma norises vietā pirms sacensībām.

Prestižākās BMX grupas ir elite vīriešiem, kurā startē arī Štrombergs, elites grupa sievietēm, kā arī junioriem un juniorēm. Būs sacensības arī izaicinājuma ("Challenge") grupā, kurā ir dažādas vecuma dalībnieku grupas, un kruīzeru ("Cruiser") grupā, kas iedalās pēc dažādiem riteņu izmēriem un dalībnieku vecuma.

Šāgada Eiropas čempionāts, kas sastāv no 12 posmiem, sākās Francijā 6.-7.aprīlī. Turpmākie posmi notika Čehijā, Vācijā un Zviedrijā. Tai sekos Latvija, bet čempionāta fināls būs Beļģijā jūlija vidū.

Eiropas Riteņbraukšanas savienības ("European Cycling Union", UEC) vietnē publiskotais rezultātu tablo liecina, ka pēc pirmajiem četriem posmiem elites grupā vīriešiem pirmajā vietā ir Štrombergs. Augsti panākumi ir arī citiem Latvijas sportistiem - Edžus Treimanis pašlaik ir trešais, bet Toms Mankus un Rihards Veide ierindojas attiecīgi 4.un 5.vietā. Viesturam Morozam ir 19.vieta, Kristapam Vinteram - 23.vieta, Kristeram Taimam - 45.vieta un Kristeram Lejiņam - 50.vieta.

Vienīgā Latvijas pārstāve elites grupā sievietēm Sandra Aleksejeva pēc četriem čempionāta posmiem izvirzījusies 13.vietā.

Ar augsto 5.vietu junioru grupā vīriešiem var lepoties Kristers Krīgers, bet abi pārējie Latvijas pārstāvji junioru grupā vīriešiem Ansis Uskaurs un Jānis Ērglis ierindojušies attiecīgi 31.un 42.vietā.

Sacensības Latvijā organizē sporta klubs "Rīgas Favorīts" ar Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) atbalstu. Organizatoru sadarbības partneri ir Rīgas Domes Izglītības un sporta departaments un UEC.

BMX čempionāta informatīvie atbalstītāji ir radiostacija SPIN FM, portāls "Apollo", izdevniecība "Petits" un vides reklāmas kompānija "JCDecaux".

Latvijā Eiropas BMX čempionāta posms notiek jau trešo reizi. Divas reizes tas noticis SCO trasē Valmierā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!