Foto: F64

Nedēļas nogalē Čehijas pilsētā Pardubicē norisināsies Eiropas BMX čempionātā trešās un ceturtās kārtas sacensības, kurās startēs arī 54 Latvijas pārstāvji no deviņiem klubiem.

Dalībnieku vidū būs arī divkārtējais olimpiskais čempions un pašreizējais Eiropas čempionāta līderis Māris Štrombergs.

Starptautiskā BMX riteņbraukšanas sezona šīs nedēļas nogalē turpināsies Čehijas pilsētā Pardubicē, kur norisināsies Eiropas čempionāta trešā un ceturtā kārta. Sestdien norisināsies trešais posms, bet dienu vēlāk vairāk kā 500 sportisti mērosies spēkiem ceturtajā posmā.

Uz Čehiju dosies arī 54 Latvijas BMX sportisti. Mūsu valsti pārstāvēs "Māra Štromberga aģentūras", "Ozolnieku", "Silvas Ziķeru", "Ozolēnu", "Ventspils spara", "Rīgas Favorīts", "Mitavas kumeļu", Vecpiebalgas un Tālavas klubu braucēji.

Jau pirmajos divos posmos par sevi latvieši visskaļāk lika runāt prestižajā elites grupā. Atgādinām, ka uzvaru abos posmos svinēja divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs, trešās vietas izcīnīja Edžus Treimanis, bet finālā iekļuva arī Toms Mankuss (5. un 5. vieta) un Rihards Veide (7. un 6. vieta). Pilnīgi droši var apgalvot, ka Čehijā redzēsim Štrombergu, Mankusu un Treimani, bet par Riharda Veides startēšanu vēl tiks lemts. Jāpiebilst, ka Veide aizvadītās nedēļas nogalē piedzīvoja sāpīgu kritienu pasaules kausa pirmajā posmā Mančesterā, traumējot roku. Elites klasē vīriem startēs arī Kristers Taims, Klāvs Lisovskis, Kristaps Vekša, Viesturs Morozs, Kristaps Vinters un Kristers Lejiņš.

Sieviešu elitē uz starta redzēsim olimpieti Sandru Aleksejevu, kura Eiropas čempionāta pirmajā posmā aizcīnījās līdz pusfinālā. Junioru konkurencē lielākās cerības saistītas ar Kristenu Krīgeru, kurš aizvadītajā nedēļā debitēja pasaules kausā. Junioros no latviešiem startēs arī smiltenietis Jānis Ērglis, kā arī rīdzinieks Ansis Uškaurs.

Lielākā daļa latvieši startēs jaunākajās challange grupās. Pirmajā posmā no mazajiem latviešiem vislabāk veicās Reino Liepiņam, kurš izcīnīja otro vietu B 11/12 grupā. Finālā savās grupās iekļuva arī Ronalds Rītiņš, Vanesa Buldinska un Mikus Strazdiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!