Trešo uzvaru pēc kārtas Pasaules kausa BMX superkrosā posmos dāmu U23 grupā naktī uz svētdienu izcīnījusi Latvijas sportiste Veronika Monika Stūriška. Latvijas braucējas finālā uzrādītais apļa laiks bija ātrāks nekā labākajai elites dāmu grupas sportistei Laurai Smuldersai, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Pasaules kauss BMX superkrosā otro nedēļas nogali pēc kārtas norisinās Kolumbijas pilsētas Bogotas trasē. Latvijas godu aizstāvēja astoņi sportisti. Līdzīgi kā nedēļu iepriekš, arī šajā reizē labākie rezultāti no Latvijas sportistiem bija dāmām.

Iepriekšējo divu posmu uzvarētāja dāmu U23 grupā Veronika Monika Stūriška ("Silvas ziķeri/ Smiltenes BJSS") dienu iesāka ar pārliecinošu uzvaru pirmajā kārtā, tuvāko sekotāju apsteidzot par vairāk nekā divām sekundēm.

Ceturtdaļfinālā trenera Ģirta Kātiņa audzēkne turpināja uzvaru sēriju. Otrajā vietā finišējusī Kanamī Tanno no Japānas iepalika par 0,7 sekundēm. Nepārspēta Jaunpiebalgas vidusskolas 11. klases skolniece bija arī pusfinālā. Tas ļāva iegūt pirmo starta celiņa izvēli finālam.

Dienas izšķirošajā braucienā Veronika bija ļoti pārliecinoša. Izdevās starts, kas ļāva taisnes galā jau iegūt visai drošu vadību. Otrajā taisnē lidojošā latviete attīstīja fantastisku ātrumu, iegūstot lielu pārsvaru. Mūsu braucēja droši finišēja pirmajā vietā, gūstot trešo triumfu pēdējos trijos Pasaules kausa posmos. Veronikas sniegumu spilgti apliecina viņas uzrādītais apļa laiks finālā. 35, 688 sekundes bija labākais arī starp visām elites dāmu grupas sportistēm.

Jāatzīmē, ka "Silvas ziķeri/ Smiltenes BJSS" sportiste ir nodrošinājusi uzvaru arī Pasaules kausa kopvērtējumā, kas ir vēl viens spilgts panākums Latvijas sportā. Iepriekš kas tāds padevies Mārim Štrombergam.

Pirmo kārtu sekmīgi pārvarēja mūsu vienīgā elites dāmu grupas pārstāve Vineta Pētersone ("Silvas ziķeri"). Pirmajā dienas braucienā trenera Ģirta Kātiņa audzēkne ierindojās ceturtajā vietā, esot priekšā arī titulētajai kolumbietei Andreā Eskobārai. Ceturtdaļfinālā Vineta ieņēma ceturto vietu. Tas deva iespēju sacensties pusfinālā. Tajā trenera Ģirta Kātiņa audzēknei sestā pozīcija. Posms tika noslēgts 12. vietā.

Vīru elitē Kristens Krīgers pirmās kārtas braucienā ierindojās sestajā vietā. Sekojošajā pēdējās cerības braucienā Kristens sasniedza otro rezutātu, kas ļāva turpināt sacensības astotdaļfinālā. Tajā Latvijas čempions ieņēma septīto vietu, ceturtdaļfinālam nekvalificējoties.

U23 grupā no pieciem latviešiem pirmo kārtu spēja pārvarēt Rinalds Jānis Kārkliņš un Mārtiņš Emīls Treimanis. Astotdaļfināla braucienos abiem attiecīgi piektā un septītā vieta, kas nedeva iespēju sacensties ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!