Svētdien 11. novembra krastmalā jau 37. reizi notiks Latvijas galvaspilsētas lielākais velo notikums – "Toyota" Rīgas velomaratons, kurā aicināti piedalīties visa vecuma un sportiskās gatavības aktīvās atpūtas cienītāji, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Baltijas valstu galvaspilsētu vērienīgākais velo notikums šogad atzīmēs savu 36. gadskārtu. Laikam ejot, tas piedzīvojis iespaidīgu attīstību, par ko liecina arī dalībnieku skaita pieaugums. Velomaratona galvenā ideja ir vienkopus pulcēt Rīgas un citu Latvijas pilsētu aktīvās atpūtas cienītājus, lai piedāvātu unikālu iespēju drošos apstākļos braukt pa Rīgas lielajām ielām un tiltiem.

"Toyota" Rīgas velomaratons, turpinot savas tradīcijas, arī šogad notiks Rīgas sirdī – 11. novembra krastmalā. Šeit atradīsies arī reģistrācijas centrs, kur būs iespējams izņemt dalībnieku numurus, kā arī iegūt citu vērtīgu informāciju. Visas dienas garumā notiks četri dažādi starti, starp kuriem sev piemērotāko atrast var ikviens velo cienītājs.

Pulksten 10.00 kā pirmie savu braucienus aizvadīs paši jaunākie dalībnieki – bērni no trīs līdz deviņu gadu vecumam. Katrs mazais čempions pēc finiša saņems veselīgas un gardas balvas.

Dienas prestižākais starts gaidāms pulksten 11.15, kad 64 kilometru garo distanci uzsāks sporta brauciena dalībnieki. Viņu vidū būs virkne Latvijas elites līmeņa sportistu. Sporta brauciena dalībnieki veiks četrus 16 kilometru garos apļus ar startu un finišu krastmalā. Kopējais distances garums sasniegs 64 kilometrus. Interesanti, ka gaidāmi arī vairāki starpfiniši, kas sola īpašu sportisko spriedzi.

Dienas centrālais starts gaidāms pulksten 13.30, kad 32 kilometru garo distanci pa Rīgas centrālajām ielām un tiltiem veiks Tautas brauciena dalībnieki. Uz starta gaidāms kupls skaits velomīļu, starp kuriem būs amatieri, uzņēmumu kolektīvi, draugu kompānijas un vienkārši piedzīvojumu meklētāji.

Latvijas ģimenes un tie, kuri vēl nav gatavi 32 kilometru garai distancei, laipni lūgti piedalīties "Maxima" ģimeņu braucienā, kas ar svinīgo starta šāvienu sāksies pulksten 15.30. Tā garums sasniegs 16 kilometrus. Dalībniekiem būs jāveic viens aplis. Sacensību organizatori starp "Maxima" ģimeņu brauciena dalībniekiem izvēlēsies un apbalvos arī stilīgāk tērptos, ekskluzīvākā velosipēda īpašnieku, kā arī godinās vecākos dalībniekus. Pēc finiša visu distanču dalībnieki saņems piemiņas medaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!