Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Daudzdienu velobrauciena "Tour de la Guadeloupe" (UCI 2.2) 139 kilometrus garajā ceturtajā etapā, kurā triumfēja "Differdange-Losch" komandas spāņu riteņbraucējs Milans Himeness, augstajā otrajā vietā finišēja "Rietumu – Delfin" pārstāvis Toms Skujiņš, kurš kopvērtējumā jau pacēlies uz trešo vietu.

Gvadelupes daudzdienu velobrauciena piektajā dienā sportistiem bija jāveic 139 kilometru garais kalnu etaps. Jau distances sākumā izveidojās atrāviens, kurā bija arī "Rietumu–Delfin" Latvijas riteņbraucējs Armands Bēcis, kura uzdevums bija palīdzēt komandas līderim kalnu etapos Tomam Skujiņam. Distances turpinājumā Armands atgriezās peletonā. Turpinājumā izveidojās jau daudz nopietnāks atrāviens, kurā bija gan kopvērtējuma līderis Pjērs Lebertons, gan arī Toms Skujiņš. Deviņu sportistu grupiņai izdevās iegūt drošu trīs minūšu pārsvaru pār peletonu. Tuvojoties finišam, temps tikai pieauga un trīs no atrāvienā esošajiem sportistiem to nespēja izturēt līdz galam.

Aizraujoša cīņa izrādījās par uzvaru posmā. Tajā nedaudz pārāks izrādījās Jāņa Daktera komandas biedrs no "Differdange-Losch" vienības Milans Himeness, bet uzreiz aiz viņa finišēja "Rietumu–Delfin" pārstāvis Toms Skujiņš, kurš tādējādi jau četros no pieciem etapiem iekļuva labāko sešiniekā. Tikmēr trešo vietu posmā izcīnīja Ludoviks Turpins. Labs panākums kalnu etapā arī Kristam Neilandam, kuram šī ir pirmā sezona U23 vecuma grupā. Neilands finišēja 3 minūtes un 38 sekundes aiz uzvarētāja, ieņemot 14. vietu. Divas pozīcijas zemāk ierindojās "Differdange-Losch" Latvijas riteņbraucējs Jānis Dakteris. Labāko 30 skaitā ierindojās vēl divi "Rietumu – Delfin" pārstāvji – Matjē Peržē un Andris Smirnovs - kuriem 22 un 24. pozīcija. Tikmēr Larss Prija un Armands Bēcis, kurš savu darbu komandas labā padarīja jau distances sākumā, finišēja 54. un 81. vietā.

Kopvērtējumā līderpozīcijas saglabā francūzis Pjērs Lebertons, kurš par 17 sekundēm pārspēj japāni Mijataku Šimizu. Tikmēr uz augsto trešo vietu pacēlies mūsu Toms Skujiņš, kurš līderim zaudē 52 sekundes. Tomam arī labākā jaunā braucēja līdera krekliņš. 13. pozīcijā atrodas "Differdange-Losch" pārstāvis Dakteris (+ 00:06:15), bet augstā 15. vieta jaunajam Kristam Neilandam (+ 00:09:08). Labāko 20 sportistu skaitā iekļuvuši arī Matjē Peržē un Andris Smirnovs, kuri pēc četriem posmiem atrodas 17. (+ 00:09:33) un 20. vietā (+ 00:10:57). 52. šobrīd ir Armands Bēcis (+00:27:05) bet Larss Prija ierindojas 74. pozīcijā (+00:33:34).

Trešdien norisināsies 145 km garais piektais etaps, bet tūres noslēgums gaidāms svētdien, 11. augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!