2018. gada daudzdienu velobrauciena "Tour de France" čempions Džeraints Tomass no Velsas trešdien uzsācis trīs dienu garu izaicinājumu, kura laikā viņš 36 stundas mīsies ar velotrenažieri. Iegūtie ziedojumi tiks nodoti koronavīrusa Covid-19 noslogotajam Lielbritānijas Nacionālajam veselības dienestam (NHS), ziņo medijs BBC.

Tomass uzdevumu pilda dzimtajā Kārdifā, kur viņš savu māju garāžā sāka mīties trešdien, 15. aprīlī. Riteņbraucējs paredzējis trīs dienas pēc kārtas mīties pa 12 stundām, uzdevumu sākot pulksten 7.30, bet noslēdzot 19.30.

"Nodomāju, ka izaicināšu sevi atkārtot NHS darbinieku maiņas – izpildīt trīs 12 stundu ilgas darba maiņas," sportists atklāja BBC "Radio 5".

Pēc pirmās aizvadītās stundas Tomass gan pasmējās, ka ideja viņam vairs neliekoties nemaz tik laba.

"Pamostoties puspiecos no rīta, nodomāju, kur gan esmu iekūlies. Taču, aplūkojot jau iegūtos ziedojumus, šis patiesībā ir neticami. Tieši tāpēc to daru un tas mani uzmundrina," pauda velsietis.

33 gadus vecais sportists izmanto riteņbraukšanas treniņu lietotni "Zwift", kas seko viņa darbībām. Tomass aicina arī citus viņam pievienoties, bet līdzjutēji viņu var vērot sociālajā vietnē "Facebook".

"36 stundas ir aptuveni kā astoņi vai deviņi "Tour de France" posmi. Protams, intensitāte ir mazāka. Es savā veidā centīšos tam tikt cauri. Taču domāju, ka psiholoģiski tāpat būs grūti tik ilgi sēdēt garāžā. Turklāt tas nav, kā braukt pa ceļu, uz kura vari izstaipīt muguru. Tā kā tas noteikti būs izaicinājums, bet mēs ziedosim diezgan daudz naudu," sprieda Tomass.

Pēc gandrīz pirmajām piecām ar pus stundām viņa labdarībai jau ziedotas 94 039 sterliņu mārciņas jeb 107 753 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!