Foto: AFP/Scanpix

Jaunajiem riteņbraucējiem ir jāizmaina šis sporta veids un jāpierāda, ka tajā vairs nav dopinga, uzsvēris pašreizējais daudzdienu velobrauciena "Tour de France" kopvērtējuma līderis itālis Vinčenco Nibali.

Pašlaik 29 gadus vecais Nibali šī gada "Tour de France" velobrauciena līderis ir praktiski visu sacensību laiku, bet sacīkstes noslēgsies svētdien, kad tiks aizvadīts 21.posms.

Nibali tāpat kā citi šīs paaudzes riteņbraucēji cer būt kā piemērs jaunākām riteņbraucēju paaudzēm, ka panākumus var gūt arī bez aizliegto vielu lietošanas, lai arī pēdējo 20 gadu laikā dopings un riteņbraukšana savā starpā bijuši cieši saistīti.

"Pagātnē daudzi braucēji pieļāva kļūdas, taču tagad tas ir jāatstāj pagātnē un jāvirzās uz priekšu," uzskata Nibali. "Mēs esam jauna paaudze, tāpat mums pievienojas citi jauni riteņbraucēji. Tāpēc mums ir jārada viņiem vieta, lai šī jaunākā paaudze izmainītu riteņbraukšanu."

"Mums tagad ir savas bioloģiskās pases un negaidītas pārbaudes ne tikai sacensībās vai treniņos, bet arī mājās. Nevar teikt, ka riteņbraukšana nav mainījusies. Situācija ir uzlabojusies, taču to nevar mainīt pāris dienu laikā. Nevaru runāt visu braucēju vārdā, taču varu galvot, ka katrs vēlas uzlabot esošo stāvokli un darīt vairāk, lai apkarotu dopingu," pauda Nibali.

Pēdējo gadu laikā riteņbraukšanā bijuši vairāki dopinga skandāli, tostarp amerikāņa Lensa Ārmstronga gadījums, kuram tika atņemti visi septiņi "Tour de France" čempiona tituli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!