Foto: AFP/Scanpix

Kādreizējais prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" čempions Endijs Šleks izteicis skarbu kritiku savai "RadioShack" komandai, kas atlaidusi viņa vecāko brāli Frenku.

F.Šlekam jūlija vidū noslēgsies gada diskvalifikācija, ko viņš saņēma par aizliegto vielu lietošanu pērnā gada "Tour de France" velobraucienā, bet pāris dienas pirms šī termiņa beigām vienība izlēmusi lauzt līgumu ar sportistu.

Kā ziņots, F.Šleka organismā tika atrastas aizliegtas diurētiskas vielas pēdas. Sportists kā iespējamo pozitīvo dopinga analīžu iemeslu minēja viņa saindēšanu.

"Nespēju saprast lēmumu. Esmu bēdīgs un vīlies," izteicies E.Šleks, kurš pašlaik piedalās jubilejas simtajā "Tour de France" velobraucienā. "Varbūt viņi to izmantos pret mani un atlaidīs arī mani."

Līdz šim profesionālās karjeras laikā luksemburgiešu brāļi Šleki vienmēr braukuši vienās un tajās pašās komandās, viens otram palīdzot izcīnīt titulus.

Kaut vienības vadība uzsver, ka sportists atlaists vienīgi dopinga pagātnes dēļ, Endijs Šleks ir pārliecināts, ka iemesls bijis cits.

"Pat Starptautiskā Riteņbraukšanas federācija (UCI) piekrita, ka viņš nebija vainīgs," stāstīja E.Šleks. "Ir citi jautājumi aiz šī lēmuma. Nedomāju, ka tas ir saistīts ar diskvalifikāciju."

Endijs Šleks kļuva par 2010.gada "Tour de France" čempionu, kad diskvalifikācijas dēļ titulu zaudēja Alverto Kontadors. Šī gada sacīkstēs viņš pēc deviņiem posmiem ieņem 15.vietu.

Savukārt F.Šleks 2011.gadā "Tour de France" velobraucienā izcīnīja trešo vietu, bet pērn pirms izstāšanās no sacīkstēm kopvērtējumā ieņēma 12.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!