Foto: Reuters/Scanpix

Pagājušā gada "Tour de France" velobrauciena uzvarētājs Bredlijs Viginss izlaidīs šāgada sacensības, jo nav paguvis sadziedēt ceļgala traumu, ziņo ārzemju mediji.

Viginss, kurš pērn kļuva par pirmo britu rite;nbraucēju, kam izdevies triumfēt prestižajā velobraucienā, maija vidū krūšu infekcijas dēļ izstājās no "Giro d'Italia", un bija paredzēts, ka viņš izārstēs šo slimību, kā arī savainoto ceļgalu, taču tagad kļuvis skaidrs, ka viņš nepagūs atlabt līdz "Tour de France" sākumam. "Sky Team" komandas ārsts paziņojis, ka ar infekciju Viginss ir ticis galā, bet ceļgals ir sliktākā situācijā kā bija domāts.

"Tas man ir ļoti liels sarūgtinājums," saka Viginss. "Es ļoti gribēju startēt "Tour de France", taču tas nenotiks."

"Dēļ slimības, traumas un ārstēšanās procesa Bredlijs ir pārkāpis to punktu, kad viņš var pagūt sagatavoties šim velobraucienam," norāda Lielbritānijas Riteņbraukšanas savienības direktors un "Team Sky" vadītājs Deivs Breilsfords. "Kopš "Giro" viņam nav bijusi iespēja nopietni trenēties, un viņam ir nepieciešama atpūta. Mēs apzināmies, ka sportā tā mēdz gadīties, lai gan šis ir liels zaudējums, kā komandai, tā pašam Bredlijam."

Šāgada "Tour de France" startēs 29.jūnijā Korsikas salā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!