Foto: Reuters/Scanpix /LETA

Francijas sporta ministre Roksana Marasinjanju apsver iespēju prestižo velobraucienu "Tour de France" koronavīrusa "Covid-19" dēļ organizēt bez skatītāju klātbūtnes, ziņo medijs BBC.

Sacensībām plānots notikt no 27. jūnija līdz 19. jūlijam, bet tai pandēmijas dēļ draud tas pats liktenis, kas citiem nu jau atceltiem ievērības cienīgiem pasaules notikumiem.

"Skatītāju liegumu iepriekš esam uzstādījuši citām sacensībām," teica Marasinjanju. "Taču katrai lietai pienāk savs laiks. Mums šobrīd ir steidzama cīņa, un ir pārāk agri, lai veiktu šādu lēmumu."

Sporta ministre ideju pamatoja ar sacīkšu ienākumu avotu, kas – atšķirībā no futbola vai regbija – galvenokārt nepaļaujas uz pārdotajām biļetēm.

Velobrauciens "Giro d'Italia", kuram vajadzēja notikt no 9. līdz 31. maijam, jau ticis atlikts. Taču nogaidoša nostāja bijusi gada pēdējās lielās tūres "Vuelta a Espana" organizatoriem. Spānijā notiekošajām sacensībām paredzēts sākties 14. augustā.

Koronavīrusa dēļ atcelti jau divi galvenie 2020. gada vasaras sporta notikumi – Tokijas olimpiskās spēles un Eiropas meistarsacīkstes futbolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!